Özelleştirmeye karşı sınıf işgali

Milano ve çevresindeki 40 ortaöğrenim okulunda gece sınıfları veliler ve öğrencilerle birlikte ilk defa işgal edildi. İşgalci öğretmenler, eğitim bakanı Letizia Moratti’nin özelleştirmeyi hedef alan ve devlet okulunun geleceğini tehlikeye sokan reform paketini protesto etti.

Her okulun kendi olanakları çerçevesinde düzenlediği toplantılar, çeşitli sanatsal gösteriler ve forumlarla desteklenen protesto, akşam saatlerinde sınıfların öğretmenler tarafından işgaliyle devam etti.

Geceyi hazırladıkları sandiviçleri yiyerek öğrenciler ve velilerle birlikte dersliklerde geçiren öğretmenler, hükümetten Moratti reformunu bir kez daha geri çekmesini istedi.

Protesto kapsamında gece birçok okulda konserler ve film gösterileri düzenlenirken, bazı okullarda  geç saatlere kadar ders yapıdı.

ÖZELLEŞTİRMENİN ADI REFORM OLDU
Moratti “reformu”nun gelecek öğrenim yılında uygulanması durumunda ortaöğrenim kurumlarında halen tam gün uygulaması pek çok okulda yarım güne indirilirken, yaratıcı çalışmalara ayrılan öğleden sonra saatleri özel kişi ve kurumlara devredilerek.

Kadrosuz öğretmenlerin yarısı işini kaybederken, İtalya’da sayıları her geçen gün giderek artan göçmen çocukların eğitim sistemine uyumları için başvurulan uzman eğitmenler de, yeni uygulamayla bundan böyle kadrolu eleman olarak çalışamayacak.

1103440cookie-checkÖzelleştirmeye karşı sınıf işgali

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.