Zenci kölelerden sonra şimdi de zebra

Utah’da bu işe yatırım yapan bir çiftlik, zebra satışından “köşe” oldu.

 “Zebrasız ev kalmasın” sloganıyla satışa çıkarılan Afrika Zebraları, ABD’de büyük ilgi gördü. Beşiktaş Spor’un siyah beyaz renklerindeki zebralar uysal ve zeki hayvanlardan olduğu savıyla, eğitilerek 3 bin Dolara varan fiyatlarla satılıyor.

At ailesi grubundan olan zebraların, Kuzey Amerika’nın soğuk iklimine kısa sürede alıştıkları saptandı. Utah’da Zebra yetiştirmekte bir çiftçi olan Duane Gilbert’in, “AP”e verdiği bilgiye göre, Afrika sıcağına alışık olması beklenen bu hayvanlar, tıpkı kuzenleri atlar gibi eksi 15-20 dereceye kadar soğuğa dayanabiliyorlardı.

Öte yandan, zebraların ABD’de yetiştirilip evlerde süs hayvanı gibi bakılmasına, ya da ağır sayılmayan kimi bahçe işlerinde kullanılmasına, “Amerikan Eşek ve Katır Cemiyeti” (ADMS) karşı çıktı.

Teksas’da merkezi bulunan Amerikan eşekcileri ile katırcıların savlarına göre, bu böyle devam ederse, “Yankee eşeklerinin” soyu bozulacaktı. Zebraların kendi eşek ve katırlarıyla çiftleşmesinden kaygı duyanların yakın bir zamanda ulusal kampanyaya başlayıp “Amerikan eşeklerini koruyun” sloganıyla zebra ithalini durdurmak isteyecekleri savlanıyor.


 

1129850cookie-checkZenci kölelerden sonra şimdi de zebra

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.