Zenginler sekiz yıl fazla yaşıyor

Guardian gazetesinin haberine göre, Londra’daki Imperıal College tarafından 2012 nüfus verileri temel alınarak yapılan bir araştırmaya göre, 2030 yılına kadar ülkenin varlıklı bölgelerinde ortalama yaşam beklentisi 90’a çıkacak.

Bu durumun emeklilik sistemi, sağlık ve sosyal hizmetler üzerindeki baskıyı daha da artırması bekleniyor.

Araştırmadaki en çarpıcı verilerden biri de ülkenin zengin ve yoksul bölgeler arasındaki ortalama yaşam beklentileri arasındaki fark.

Ülkenin en yüksel kentlerinden olan Blackpool’da ortalama ömür beklentisi 75.2 yıl.

Londra kent merkezindeki ise insanlar ortalama 87.3 yıl yaşıyor. Burada kadınların ortalama ömrü 87.3 yıl. Londra’nın en zengin semtleri Kensington ve Chelsea’de de oranlar buna yakın.

Zengin ve yoksul bölgeler arasındaki farkın İngiltere’yle Sri Lanka ya da Vietnam’daki ortalama yaşam beklentisi arasındaki farka eşit olduğu belirtiliyor.

Sonuçları Lancet dergisinde yayımlanan araştırmaya öncülük eden Prof. Mecid Ezzati, bu farkı kemer sıkma önlemleri ve yoksulluktan kaynaklandığını söyledi.

Muhafazakar ve Liberal Parti koalisyonunun kemer sıkma söylemiyle sağlık ve sosyal yardım alanında kamu harcamalarını kestiğine dikkat çeken Ezzati, bunun eşitsizliği artıracağını ve özellikle çocuklar, çalışma yaşındaki kişiler ve yoksul sosyal grupları olumsuz etkileyeceğini belirtti.

FOTOĞRAF: Sebati Karakurt çekti

854320cookie-checkZenginler sekiz yıl fazla yaşıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.