Özer, Michelin Rehberi’nde

Özer Restoran ve Sofra Restoran’larının yaratıcısı Hüseyin Özer, Michelin’e kabul edilmekten Türk kültürü adına sevindiğini belirterek şunları söyledi:


“Özer ve Sofra Restoranları dünyanın dört yol ağzı sayılan Londra’da Türk mutfağını tanıtma misyonunu da üslenmektedir. Restoran sektöründe uluslararası kalite rehberi olan Michelin’e girmek gerçekten çok zor ve girenler için de başarıdır. Bu yalnız bir Türk işadamının değil, Türk mutfağının, Türk şeflerinin ve Türk garsonlarının da başarısıdır… Michelin’deki Türk restoran sayısının çoğalması için elimden gelen bütün çabayı göstereceğimi söyleyebilirim… Bu tür başarılar Türk turizmini de olumlu etkileyecektir…”


Sabah Gazetesi köşe yazarı Hıncal Uluç da Hüseyin Özer’i kutlayarak, şu değerlendirmeyi yaptı:


“Dünyanın en saygın restoran rehberidir, Michelin… Hiç kimsenin bilmediği, tanımadığı uzmanlar kimseye fark ettirmeden yol boyu dünya restoranlarını, A’dan Z’ye denetlerler ve not verirler… Sonunda tüm dünyada merakla beklenen rehber yıllık olarak yayınlanır. Denetleme ve oylamanın tarafsızlığı ve uzmanlığı Michelin’i rakipsiz ve benzersiz yapar. Restorancılığın nerdeyse resmi karnesi bu rehberde yer almak büyük onurdur. Michelin rehberine ilk defa bir Türk Lokantasının girdiğini Hüseyin Özer telefonla haber verdi… Böylece Özer dünyanın sayılı, gerçekten sayılı restoranları arasına resmen girmiş oluyor… Kutlarım Hüseyin!”


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu): Hüseyin Özer çayını yudumlarken…


 


 

801170cookie-checkÖzer, Michelin Rehberi’nde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.