Zerdari: Bu kanseri söküp atacağız

İslamabad'ın en prestijli oteli olan Marriott'a düzenlenen saldırıda, çoğu Pakistanlı en az 53 kişi ölmüş, 266 kişi de yaralanmıştı.

Kurtarma ekipleri otelin enkazında ilerledikçe, kayıp sayısının da artmasından endişe ediliyor.

Pakistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari saldırıdan birkaç saat önce, olay yerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki mecliste ilk konuşmasını yapmış ve terörle mücadele sözü vermişti.

Zerdari olaydan sonra televizyonda yayımlanan konuşmasında da "Bu salgını, bu kanseri Pakistan'dan söküp atacağız" diye konuştu.

"BU KORKAKLARDAN KORKMAYACAĞIZ."

Daha önce de defalarca hedef alınan 290 odalı otel, henüz tamamen çökmüş değil ancak yetkililer çökme tehlikesi bulunduğunu belirtiyor.

Pakistanlı yetkililer, saldırıda kullanılan kamyonda son derece güçlü 600 kilogram patlayıcı, el bombası ve havan topu mermisi bulunduğunu açıkladı.

Bölgedeki bir güvenlik kamerası, kamyonun son derece iyi korunan otelin güvenlik bariyerine çarptığı anları tespit etti.

Yerel saatle 20:00 civarında kaydedilen görüntülerde, güvenlik görevlilerinin şoföre ateş ettiği, sürücü mahallinde yangın çıktığı ve birkaç saniye sonra da tüm kamyonun alevler içinde kaldığı görülüyor.

Ardında sekiz metre derinliğinde bir krater bırakan patlama güvenlik kamerasını da yok ettiği için, patlama anının görüntüleri bulunmuyor.

İçişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, olaydan ülkenin kuzeybatısında aşiretlerin güçlü olduğu olduğu bölgelerde konuşlanan militanları sorumlu tuttu.

Bazı yetkililer de doğrudan el Kaide'yi hedef gösterdiler.

Ancak saldırıyı üstlenen olmadı.

İngiliz Havayolları British Airways, Pakistan'a yaptığı tüm seferleri iptal etti.

Olayda ölen dört yabancı arasında Çek büyükelçisi ile ABD ve Vietnam vatandaşlarının da bulunduğu belirtildi.

GÜL'DEN MESAJ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zerdari'ye taziye mesajı gönderdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Gül mesajda "kardeş Pakistan'ın başkenti İslamabad'da yapılan terör saldırısı neticesinde birçok kişinin hayatını kaybettiğini, birçoğunun ise yaralandığını büyük üzüntüyle öğrendiğini ifade ediyor ve şöyle devam ediyor:

"Pakistan'ın demokratik düzenini, iç huzuru ve barışını bozmayı hedeflediği anlaşılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum."

"Saldırıyı düzenleyen hainlerin Pakistan halkının göstereceği ulusal birlik ve toplumsal uzlaşı anlayışına yenik düşeceğine olan inancım tamdır." (BBC)

1178940cookie-checkZerdari: Bu kanseri söküp atacağız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.