Özer’de son ‘Christmas Partisi’

İşadamı , “Covent Garden Sofra”nın yeni bir buluşma noktası olarak adını “Özer” olarak değiştireceğini de belirtti. Hüseyin Özer, geleneksel Noel partisini son kez geçen Pazar, Özer restoranda verdi.

İşadamı Hüseyin Özer, Özer restoranın 14 yıldan günümüze hizmet verdiğini belirterek, Birleşik Krallık’ta olduğu gibi Türkiye’den gelen pek çok siyasetçi, sanatçı ve toplumun önde gelen isimlerinin durak yeri olduğunu ve çoğu toplum üyesi pek çok genç ve öğrenciye iş olanağı sağladığını söyledi. İşadamı, Kraliçe İkinci Elizabeth’e ait olan binanın kira kontratının yenilenmesine izin verilmediği için 20 Aralık’tan itibaren hizmet veremeyeceklerini söyledi.

Özer, Türkiye’nin ulusal renkleri kırmızı beyaz ağırlıklı dekorasyonu ile bir kültür elçisi olarak da hizmet veren restoranın elinde olmayan nedenlerle kapanmasına üzüldüğünü belirterek, ““Bu restoran, Londra’nın en ünlü caddesi Oxford’daki ilk Türk restoranı. Oldukça önemli bir yer burası. 7 yıllığına aldım burayı. 14 sene geçti. 14 sene sonra kira kontratı bitti. Kontratın yenilenmesini bekliyorduk, onun yerine mektup gönderdiler şok oldum. Gücüme gitti. Büyük bir şaşkınlık yarattı” dedi.

C. GARDEN SOFRA, “ÖZER” OLUYOR

İşadamı, restoranın buluşma noktası olarak önemli bir işlev de yerine getirdiğini vurgulayarak şunları söyledi:“Bundan sonra buluşma noktasını Londra’nın başka bir merkezi Covent Garden’a taşıyacağız.

Covent Garden’daki Sofra’nın adı bundan sonra Özer olacak. Ancak buradaki müşteriler isyan ediyor, boynuma sarılıyor, ‘Yardım edelim, para verelim, kontratı uzatalım’ diyenler var. Herkes buraya çok alıştı. Her gün burada yemek yiyen insanlar var. Restoranlara verdiği kalite yıldızları ile tanınan uluslararası Michelin Star tarafından tavsiye edilen tek Türk lokantasıyız biz. Michelin Guide’ın kendisi de bu yemeği özleyecek.

Hem lezzetli, hem sağlıklı ve fiyatı uygun. Böyle bir şey dünyada yok…”

Türkiye’nin dünyaya lokantaları, mutfağı, yemekleri ile tanıtabileceğini söyleyen Özer, “Bu lokantacılık işini geliştirmek istiyorum.

Türk lokantacılığı dünyaya yayılsın. Türk lokantacılığı dünyaya yayıldığı zaman dışarda görülen Türk markası değerli olur” şeklinde konuştu. Hüseyin Özer, gelecek yıl İstanbul’da yeni bir restoran açacaklarını da sözlerine ekled.

849870cookie-checkÖzer’de son ‘Christmas Partisi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.