Özerim’den sauna kampanyasına destek

Kuzey Kıbrıs’a uygulanmakta olan uluslararası izolasyonlara son verilmesine yönelik kampanyalar düzenleyen ‘Embargoed!’un organizatörü Özerim, 21’nci yüzyılda hala kadınların sauna reklamı adı altında fuhuş çağrısıyla sömürülmesine ve buna toplumsal bir görev yapan bazı gazetelerin aracı olmasını kınadı.


Özerim gazetemize gönderdiği mesajda; Britanya Kadın Dayanışma Platformu’nun sauna ve reklamlarına karşı yürüttüğü kampanyayı desteklediğini ve bu konuda sauna reklamlarını almayı reddederek duyarlı davranan Türkçe gazeteleri de kutladığını belirtti.


Özerim şunları söyledi:


“Bu tür gazeteler evlere ücretsiz giriyor. Büyük küçük herkes rahatça okuyabiliyor. Herşey para değildir. Sauna reklamı alan gazeteler toplumu düşünerek bazı fedakarlıklarda bulunmak zorundadır. Bu tür reklamlarda kadınlar aşağılanıyor. Fuhuşa teşvik ediliyor… Bu reklamları kimse savunamaz… Bu reklamları kullanmakta ısrar eden gazeteleri kınıyorum…”


Toplumdaki sauna karşıtı kampanyaya karşı bu tür gazetelerin kulak tıkamasına çok üzüldüğünü vurgulayan Özerim, toplum üyelerinin duyarlı davranarak bu tür gazeteleri eleştirmeleri ve sauna reklamı karşıtı kampanyaya destek olmalarını istedi…


EMBARGOED?


“Embargoed!” Kuzey Kıbrıs’a uygulanan tüm ambargoların derhal ve koşulsuz olarak sona erdirilmesi için kampanya yürüten bir insan hakları kuruluşu…


4 Mart 2005 tarihinde çalışmaya başlayan grup, Kuzey Kıbrıs’ın tecrit edilmesi konusunda bilgilenmenin artması konusunda etkin bir rol oynamayı ve Kıbrıslı Türklerin temel siyasi, ekonomik ve toplumsal haklarının geri verilmesi için dünya liderleri ve kurumlarına lobi çalışması yürütmeyi amaçlıyor.


Grubun web sitesi adresi ise http://www.embargoed.org


FOTOĞRAF: ‘Embargoed!-Ambargolu’nun organizatörü İpek Özerim


 


 

800150cookie-checkÖzerim’den sauna kampanyasına destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.