Zerkavi ailesine başsağlığı gözaltı getirdi

Hükümet sözcüsü Nasır Cudeh, biri terörist Zerkavi’yi açıkça şehit olarak niteleyen 4 milletvekilinin kamuoyunun tepkilerine neden olan Zerkavi’yle ilgili yaptıkları açıklamaları ve faaliyetleri nedeniyle sorgulanmak üzere gözaltına alındığını kaydetti.

Sözcü, bu milletvekillerinin yaptıkları kışkırtıcı faaliyetlerle yasaları ihlal ettiklerini ve Amman’da Kasım ayında düzenlenen bombalı saldırıların kurbanlarının yakınlarının da hükümete 4 milletvekili hakkında şikayette bulunduğunu belirtti.

ÖLMEDEN ÖNCE DÖVÜLDÜĞÜ İDDİASI  
 
Öte yandan Irak’ta, Ürdünlü terörist Ebu Musab Zerkavi’nin bombardımandan ağır yaralı kurtulduktan sonra Amerikan askerlerince dövüldüğü iddiası yalanlandı.

Irak’taki Amerikan güçlerinin komutanı General George Casey, Fox News’a yaptığı açıklamada, bu iddiayı ”saçma” olarak nitelendirdi. Casey, ”Amerikan askerleri onun hayatını kurtarmaya çalışırken öldü. Onun dövüldüğü fikri gülünç” diye konuştu.

General Casey, Zerkavi’nin cesedi üzerinde otopsinin tamamlandığını, ancak sonuçları henüz görmediğini sözlerine ekledi.

Otopsi sonuçlarının daha sonra açıklanması bekleniyor.

Bombardımanın yapıldığı yerin yakınlarında yaşayan Iraklı bir görgü tanığı, Associated Press ajansına yaptığı açıklamada, bombardımandan yaralı kurtulan ve Zerkavi’ye benzeyen bir kişinin Amerikan askerlerince dövüldüğünü iddia etmişti.

 

1130220cookie-checkZerkavi ailesine başsağlığı gözaltı getirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.