‘Zerkavi bilgisi yakın çevresinden alındı’

Askerler tarafından basına gösterilen video görüntülerinde, hava bombardımanından sonra, Irak’ın başkenti Bağdat’ın 60 kilometre kuzeyindeki Bakuba kentinin 8 kilometre kuzeyindeki evden geriye bir beton krateri ve metal parçalar kaldığı görüldü.

Irak’taki çok uluslu gücün sözcüsü ABD’li General Bill Caldwell, Bağdat’ta yaptığı açıklamada, Amerikan kuvvetlerinin 6 haftadır yavaş yavaş Zerkavi’ye yaklaştığını belirtti. Çok uluslu gücün Amerikalı komutanı General George Casey ise operasyon sırasında Zerkavi’nin yanı sıra 5 kişinin öldüğünü, bunlar arasında Zerkavi’nin akıl hocası Şeyh Abdül Rahman’ın da bulunduğunu söyledi.

ÜRDÜNLÜ BİR DOST?

General Caldwell, Zerkavi’ye, Rahman’ın izlenmesi sayesinde ulaşıldığını belirttiği açıklamasında, “Zerkavi’nin yeri ve hareketleri, son 2 haftada Şeyh Rahman ve diğer istihbarat kaynakları sayesinde bilindi” dedi ve operasyonda ölenler arasında bir kadınla bir çocuğun da bulunduğunu anlattı.

General Caldwell, “Rahman, Zerkavi’nin şebekesine mensup biri tarafından bize bildirildi” dedi, ancak Zerkavi’nin yerinin saptanmasında Ürdün’ün rolünün bulunduğu açıklamalarına yorum getirmedi ve sadece, “Ürdün çok önemli bir dost ve ortak” ifadesini kullandı.

General Caldwell, “Zerkavi’nin bu evde bulunduğundan kesinlikle emindik. En son geçen gece Zerkavi’nin bulunduğu yer hakkında nihai ve tamamen güvenilir bilgi aldık ve bölgedeki Iraklı sivillere zarar vermeden bu hedefi vurabileceğimizi biliyorduk” dedi.

Askeri sözcü, Zerkavi’nin kimliğinin dövmeleri, yara izleri ve parmak izlerinden saptandığını DNA testinin de yapılmakta olduğunu, sonuçlarının 48 saat içinde alınacağını söyledi. Irak Başbakanı Nuri El Maliki, dün Zerkavi’nin öldürüldüğünü açıklamıştı.

FOTOĞRAF: Zerkavi ve ABD bombalarıyla yerle bir olan kaldığı ev


 

1130040cookie-check‘Zerkavi bilgisi yakın çevresinden alındı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.