Zevahiri’den İngiltere’ye yeni tehdit

Katar’dan yayın yapan El Cezire televizyonunun yayınladığı yeni görüntülerde, Eymen Ez Zevahiri, 60 kişinin öldüğü Londra saldırılarıdan Başbakan Tony Blair’ı sorumlu tuttu.
 
Zevahiri, Blair’ın politkalarının, Londra saldırılarından sonra İngilizlere yeni yıkımlar getireceğini de iddia etti. El Kaide’nin ikinci adamı, Müslümanlara yönelik düşmanlığın sürmesi halinde, ABD’lilerin Vietnam savaşında yaşadıklarını unutturacak gelişmeler olacağını ileri sürdü. Zevahiri’nin, video kaydında Vietnam’dan dört kez söz etmesi dikkati çekti.


ABD Başkanı Bush ve kurmaylarını Irak’taki olaylarla ilgili olarak yalan söylemekle suçlayan Zevahiri, ABD’nin Irak’tan tek çıkış yolunun hemen geri çekilmesi olduğunu belirtti. El Kaide’nin iki numaralı adamı, Müslümanlara karşı savaş sürdükçe, batılı ülkelerin de güvenlikte olmayacağını söyledi.


BUSH’UN YANITI


ABD Başkanı George Bush, El Zevahiri’nin İngiltere ve ABD’ye yönelik saldırı tehditlerine sert karşılık verdi. 


Başkanı George Bush, El Kaide örgütünün “iki numaralı ismi olarak bilinen Eyman El Zevahiri’nin İngiltere ve ABD’ye yönelik yeni saldırı tehdidinde bulunmasına karşılık, “Bu kişilere saldırmayı sürdüreceğiz” dedi.
 

782830cookie-checkZevahiri’den İngiltere’ye yeni tehdit

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.