Zeytin Festivali Ekim’de

Belediyeden yapılan açıklamada, festival kapsamında, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği işbirliğiyle düzenlenen 2’nci Uluslararası Zeytin konulu karikatür yarışmasının sonuçlarının ise Çarşamba günü açıklanacağı belirtildi.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, bugün saat 12.00’de Girne Dome Otel’de etkinlikle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra, Girne Belediye Müdürü Nidai Güngördü, Kıbrıs Türk
Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Çakmak, bazı Belediye Meclis Üyeleri ve yurtdışından gelen jüri üyeleri Ahmet Aykanat (Türkiye), Erdoğan Karayel (Almanya), Natasa S.Kostouska (Makedonya), Massoud Shojai Tabatabai (İran), Osvaldo de Sousa (Portekiz), Marilena Nardi (İtalya) da hazır bulundu.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın yaptığı konuşmada, bu yıl 8’inci Uluslararası Zeytin Festivali’nde kültür-sanat boyutunun üst düzeye çıkacağını ve daha yoğun bir festival programı hazırlandığını söyledi.

Aygın, festival etkinliklerinde amfi tiyatronun da yoğun olarak kullanılacağını ifade ederek, Zeytin Festivali’nin bereketli geçmesi dileğinde bulundu. Aygın basın toplantısında, yarışmada jüri üyesi görevini yapacakları da gazetecilere tanıttı.

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği adına konuşma Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Çakmak ise, jüride yer alan ve karikatür konusunda kendi ülkelerinde önemli insanlar olan sanatçıların KKTC’ye gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

Çakmak, yarışmaya 49 ülkeden 327 karikatür sanatçısının 600’e yakın eserle katıldığını açıklayarak, böyle büyük bir organizasyonda Girne Belediyesi ile işbirliği yapıyor olmanın önemine işaret etti, bunun mutluluk verici olduğunu kaydetti.
Hüseyin Çakmak, değerlendirme soncu yarışmada birinci olan eser sahibine bin 500 Euro ve altın zeytin; ikinciye bin Euro ve gümüş zeytin; üçüncüye ise 750 Euro ve bronz zeytin madalya verileceğini anlatarak, 10 veya 20 çizere özel ödül olarak bronz zeytin madalya verileceğini belirtti.

Çakmak, jürinin değerlendirmelerine başladığını ve kesin sonucun Çarşamba günü açıklanacağını vurguladı.

1192770cookie-checkZeytin Festivali Ekim’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.