Zeytinburnu’nda patlama: 17 ölü

İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, Zeytinburnu’ndaki patlamada 17 kişinin öldüğünü, 8’i ağır 68 yaralı bulunduğunu bildirdi.


Davutpaşa Çifte Havuzlar Caddesi’ndeki 5 katlı Prestij İş Merkezi’nin 3. katındaki çorap üretim atölyesinde bir patlama meydana geldi. Buhar kazanından kaynaklandığı sanılan patlama sonucu fabrikanın büyük bir bölümü çöktü, çevredeki çok sayıda bina ve araçta da hasar oluştu.


Mehmet Bakar, patlamada 17 kişinin öldüğünü açıklarken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünden, 112 ambulanslarıyla, 8’i ağır 68 yaralının hastanelere taşındığını bildirdi.


”PATLAMANIN NEDENİ MAYTAP VE HAVAİ FİŞEK”


İstanbul Valisi Muammer Güler, patlamanın, ”maytap, meşale ve havai fişek” ile ilgili olduğunun kesinleştiğini bildirdi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte patlamanın meydana geldiği binada incelemelerde bulunan Vali Güler, patlama sebebiyle 17 kişinin öldüğünü 68 kişinin de yaralandığını dile getirerek, şu anda enkazda canlı olmadığını, ancak 6 cenazenin enkaz altından çıkarıldığını kaydetti.


Güler, 68 yaralının 40’ının ambulanslarla taşındığını, diğerlerinin de kendi imkanlarıyla devlet, üniversite ve özel hastanelere gittiğini belirterek, patlamanın olduğu mahalde havai fişek maytapları, çorap, iplik ve boya atölyeleri ile kazanların bulunduğunun tespit edildiğini, patlamanın büyük bir basıncın etkisiyle meydana geldiğini söyledi.


Güler, gazetecilerin ”Havai fişek ve maytap üreten atölyedeki patlama sonucu buhar kazanlarının patladığı söyleniyor. Bu doğru mu?” sorusu üzerine, şöyle konuştu:
”Patlayıcı maddenin bulunduğu bölümde bir kazan var. Onun da patlaması söz konusu. Onun etkisinden aşağıdaki tekstil atölyelerinin olduğu boya ve çorap atölyelerinin olduğu kazanlarda bir patlama olmuş olabilir. Hepsi üzerinde inceleme ekipleri yoğun şekilde çalışıyor ama bu patlamanın bir maytap, meşale ve havai fişek ile ilgili olduğu kesin.”
 

1054610cookie-checkZeytinburnu’nda patlama: 17 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.