Özker Özgür, Londra’da AKEL ile anıldı

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum ilericiler, 2004 yılı Nisan ayından bu yana ilk kez bir etkinlikte biraraya geldi ve referandum sonrası soğuyan ilişkiyi yeniden ısıttı. Kıbrıslı Rum ve Türk ilericileri, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) eski lideri Özker Özgür’ü anma töreni biraraya getirdi.


Özgür, ölümünün birinci yılında, AKEL Londra Örgütü ve Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Wood Green’deki Kıbrıslılar Merkezi’nde geçen Pazartesi akşamı anıldı.


İşçi Partisi Kuzey Enfield Milletvekili ve Başbakanın Kıbrıs Özel Temsilcisi Joan Ryan’ın da katıldığı anma töreninde, Özker Özgür’ün Ankara’da doktora eğitimini sürdüren oğlu Birikim Özgür ve AKEL Politbüro üyesi Yiannakis Kolokasidis birer konuşma yaptı.


AKEL Londra Bürosu Genel Sekreteri Chris Stilyanou ve Demokrasi Derneği Başkanı Hasan Raif gecenin ev sahipliğini ve sunuculuğunu üstlenirken, konşma yapması beklenen CTP Londra Dayanışma Derneği Başkanı İlker Kılıç, rahatsızlığı nedeniyle katılamadı.


CTP Londra Dayanışma Derneği üye ve yöneticileri ise 2004 yılı Nisan ayından bu yana Londra’daki iki toplumlu bir etkinliğe ilk kez çok yüksek sayıda katılım sergiledi. Gecede Aycan Saraçoğlu Türkçe, Iacovos Prodromou ve Vasilis Panayi de Rumca şiirler okudu. Filim gösterimi ile başlayan anma programında, Özker Özgür’ün yaşam ve mücadele öyküsü de fotoğraflar eşliğinde sinevizyona yansıtıldı.


İşçi Partisi Enfield – Southgate milletvekili adayı Bambos Charalambous ve Parlamento’daki Friends of Cyprus adlı grubun sekreteri Mary Southcoatt’un da izlediği anma programında ilk konuşmayı yapan Chris Stilyanou, “Özker Özgür, iki toplumun yakınlaşmasının efsanevi bir sanatçısıydı” dedi. Stilyanou, Özgür’ü anarken, yaşamını iki toplumun dostluğu için adayan ve şu anda hayatta olmayan CTP eski Genel Sekreteri Naci Talat, AKEL eski genel sekreteri Ezakias Papayoannou, Kıbrıslı Türk sendikacı ve devrimci Ahmet Sadi, AKEL eski Baf örgüt başkanı Lakis Theodolou ve AKEL Londra eski sekreteri Stelyos Yakovidis’i de saygıyla selamladıklarını belirtti.


Stilyanou, Güney Kıbrıs’taki başkanlık seçimlerine de değindi ve AKEL Genel Sekreteri Dimitris Chirtofias’ın kazanmasının tüm Kıbrıs’ın avantajına olacağını belirtti. Stilyanou, “Dimitris’in tüm Kıbrıslıların başkanı olacağına inancımız tamdır” dedi. (Toplum Postası)

809100cookie-checkÖzker Özgür, Londra’da AKEL ile anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.