Özkök: 30 bin terör kurbanı var

Özkök, ABD’deki saldırının gerçekleştirildiği 11 Eylül’ün, dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, ”Aslında terörizm, 11 Eylül’den önce bile, daima insanlık için bir tehditti. Yalnızca Türkiye’de 30 bin insan terörist saldırılar sebebiyle ölmüş veya yaralanmıştır. Bu sayı, Dünya tarihindeki en büyük rakamlardan biridir” dedi.


NATO’nun yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, NATO’nun dönüşüm faaliyetlerini desteklemek maksadıyla Ankara’da kurulan ”Terörizmimle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi”nin (TMMM) resmi açılışı yapıldı. Özkök, burada yaptığı konuşmada, uluslararası toplumu, ”terörizmin kötülüklerine karşı birlikte hareket edilmesi gerektiği” konusunda daima uyardıklarına dikkati çekerek, ”Ne yazık ki pek çok ülke bizim işbirliği çağrılarımıza kulak asmamıştı” diye konuştu. 


11 Eylül saldırılarının dünyada, teröre karşı ortak bir tepki oluşturduğunu söyleyen Özkök, saldırıların en güçlü ülkelerin bile kolayca terör hedefi olabileceğini gösterdiğini, bazı ülkelerin ise ilk defa teröre karşı ne kadar savunmasız olduklarını anladıklarını belirtti. 


Uluslararası düzeyde ülkelerin terörizmin ortak tanımı üzerinde mutabakata varması gerektiğini söyleyen Özkök, ”Şayet, herhangi bir sebepten ötürü, bir ülkede terörist olarak adlandırılan bir kişi, diğer ülkelerde farklı şekilde tanınıp kabul görüyorsa, o zaman bu mücadelenin başarılı olma şansı yoktur. Terörü kendi amaçlarına ulaşmak için bir yöntem olarak kullanan kişi ya da gruplar, terörist olarak adlandırılmalıdır. Şayet terörizmin ortak tanımı konusunda tam bir ortak fikir birliğine erişemezsek, bu mücadelede galip gelemeyiz” dedi. 


Özkök, terör örgütü PKK’nın, bugünlerde bile, yalnızca güvenlik güçlerine değil, sivillere de zarar veren, el yapımı patlayıcıları, Türkiye’nin Güneydoğusundaki dağlık bölgelere yerleştirdiğini belirtti.

1022430cookie-checkÖzkök: 30 bin terör kurbanı var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.