Özkök bugün de ifade veriyor

Ergenekon davasının 214’üncü duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde görülmeye başladı.

Davada eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök, bugün de tanık olarak ifade vermeyi sürdürüyor. Özkök, sanık avukatları tarafından yöneltilen soruları cevapladı.

Özkök, tutuklu sanıklardan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu’nun avukatı Burak Candan’ın, 2003 yılında 1. Ordu Komutanlığı’nda yapıldığı belirtilen ”Balyoz Plan Semineri”ni hatırlatarak, ”Darbenin Aytaç Yalman tarafından önlendiği söyleniyor. Bu konuda bilginiz nedir?” şeklindeki sorusu üzerine, sorunun görülen davayla ilgisini kuramadığını söyledi.

‘EN TEHLİKELİ SENARYO AMACINI BİRAZ AŞMIŞ’

Candan’ın, müvekkilinin ”Balyoz Planı” iddiasına ilişkin de yargılandığı anımsatarak, soruyu tekrarlaması üzerine Özkök, ”Silahlı kuvvetlerde çeşitli durumlara ilişkin Milli Güvenlik Kurulu’nda kararlaştırılan ve hükümet tarafından onaylanan milli strateji belgesinde, harp oyunları, plan seminerleri ve plan tatbikatları vardır. Genelkurmay, her 2 yılda, 1. Ordu, 2. Ordu, 3. Ordu’ya hangi planların oynanacağını, seminerlerin yapılacağını, ne şekilde oynanacağını ve tarihleri bildirir. Bu, benden önce rutin olarak yayımlanmıştır. Uygulanması gerekir. Ben yoğunluğumdan katılamadım. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılmasını emrettim. Bu seminer icra edilmiş, fakat en tehlikeli senaryo amacını biraz aşkın şekilde oynanmış. Siyasi kişiler ve siyasi olaylar, gerçekmiş gibi oynanmış. Ben de Kara Kuvvetleri Komutanı’na incelettim.” dedi.

ÇİÇEK: KAĞIT PARÇASI YÜZÜNDEN 3,5 YILDIR YATIYORUM

Dursun Çiçek’in avukatı ve kızı İrem Çiçek’in ”Dün sorular üzerine toplantıda ‘muhtıra’ sözünün geçtiğini belirttiniz. Buradaki herkes zan altında kalıyor. Hangi toplantıda, kim tarafından söylendiğini açıklar mısınız?” şeklinde soruya, Özkök, ”Ordu komutanlarının katıldığı toplantıda, Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman tarafından bir teklif olarak değil, bir hareket tarzı olarak ifade edildi” dedi.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Avukat İrem Çiçek’in bazı sorularının yorum olduğu gerekçesiyle Özkök’e sorulamasına izin vermedi.

Bunun üzerine sinirlendiği görülen Dursun Çiçek, “Kağıt parçası yüzünden 3,5 yıldır yatıyorum” diye bağırınca duruşma salonundan çıkarıldı.

‘BAŞBUĞ ALKIŞLANDI’

Bu arada, duruşma başlamadan önce salona gelen İlker Başbuğ, izleyiciler tarafından alkışlandı. Başbuğ bir süre sonra izleyicilerin bulunduğu bölüme gelerek, buradakileri selamladı.

Bu sırada da izleyicilerin Başbuğ’u alkışladıkları görüldü.

1350800cookie-checkÖzkök bugün de ifade veriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.