‘Çözüm, Türkiye-Irak arasında’

TBMM’de kabul edilmeyen tezkere döneminde ABD’nin dördüncü piyade birliğinin komutanlığını yürüten Odierno, Washington’daki Ulusal Basın Klübü’nde yaptığı konuşmada kuzey Irak’taki PKK kamplarına Türkiye’nin askeri bir hareket düzenlemesi ihtimaliyle ilgili bir soruya ”Bu, Irak hükümeti ve Türklerin meselesi. Bildiğiniz gibi Irak hükümeti şimdi egemen bir hükümet. Türkiye de komşusu ve bu meseleleri kendi aralarında çözebilmeleri lazım” yanıtını verdi.


Odierno, ”Elbette biz oradayız ve gerekli olduğu düşünülürse biz de müdahil oluruz. Ancak şu anda inanıyoruz ki, Irak hükümeti ve Türkiye bu meseleyi kendi aralarında çözmeli. Zaten bunu konuşuyorlar. En önemlisi de konuşuyor olmaları” ifadelerini kullandı.


Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin son durumu ve Türkiye’nin Irak’ta gösterdiği işbirliğiyle ilgili soruyu ise Odierno, şöyle yanıtladı: ”Biz, Türklerle düzenli olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bizim onlarda irtibat subaylarımız var, onların bizde irtibat subayları var. Ülke içinde onlarla beraber düzenli olarak çalışıyoruz. Elbette neler olup bittiğini çok yakından izliyoruz. Kürt bölgesindeki terörist örgütlere ilişkin endişelerini biliyoruz. Bu problemle ilgili her ne zaman yardım edebilirsek ediyoruz.”

1048850cookie-check‘Çözüm, Türkiye-Irak arasında’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.