‘Çözümde yeni öneri, eskisini arattırır’

Kıbrıs konusunda bazı gelişmeler olabileceğini de belirten Klerides, bulunacak çözümün, Rumların tüm taleplerini tatmin etmeyeceğini ifade ederek, “Çünkü BM kararları, her iki toplum tarafından kabul gören bir çözümden söz ediyor. Dolayısıyla her iki toplumun lehinde ve aleyhinde hususlar bulunacaktır” dedi.


Klerides konuşmasında, Rum halkı ve siyasilerine, “her defasında reddettiğimiz çözümler, bir sonraki defa sunulan yenilerinden daha iyi değildir” uyarısında da bulundu.


Rum basın haberlerine göre, DİSİ, “tarihi lideri” olarak kabul ettiği Glafkos Klerides’i onore etmek amacıyla dün akşam etkinlik düzenledi.


“HATALAR YAPTIM”


Etkinlikte konuşan Klerides, kendisini öven konuşmaların ardından kürsüye çıktığında, “Evet ben görevimi yaptım, ancak hatalar da yaptım” dedi.


Klerides, engin deneyimlerine dayanarak Rum liderliği ve halkına şu tavsiyelerde bulundu:


“1-Geçmişe değil, hatalarımızdan dersler çıkararak geleceği nasıl şekillendireceğimize bakmalıyız.
 2-Küçük bir ülkenin, uluslararası destek görmeden sorunlarını çözemeyeceğini hiçbir zaman akıldan çıkarmamalıyız.
 3-Her defasında reddettiğimiz çözümler, bir sonraki defa sunulan yenilerinden daha iyi değildir.
 4-Demokratik bir ülkede tüm görüşlere yer verilmeli ve nitelendirmeler yapılmadan özgür tartışmalara imkan verilmelidir.
 5-Kıbrıs konusunda gelişmeler olabilir. Bulunacak çözüm ise tüm taleplerimizi tatmin etmeyecek. Çünkü BM kararları, her iki toplum tarafından kabul gören bir çözümden söz ediyor. Dolayısıyla her iki toplumun lehinde ve aleyhinde hususlar bulunacaktır.”


REFERANDUM’DA KLERİDES OLSAYDI? 


Bu arada etkinliğe katılan Yunanistan eski başbakanlarından Konstantinos Mitsotakis ise konuşmasında, Klerides’in liderlik vasıflarını övdü ve “Rum Yönetimi Başkanı Klerides olsaydı 24 Nisan referandumunda durumlar farklı gelişecekti” dedi.


Öte yandan haberinde Klerides’in tavsiyelerini öne çıkaran Fileleftheros gazetesi, Rum eski liderinin konuşmasında, “zaman aşımı ne Kıbrıs elenizminin ne de Kıbrıs Türkünün çıkarınadır” dediğini yazdı.

679480cookie-check‘Çözümde yeni öneri, eskisini arattırır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.