İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu’ndan

“Bu federasyonu kurmamızdaki amaç Atatürk’ün “Evladı Fatihan” dediği vatansever  Balkan insanını tek bir çatı altinda toplamaktı.Yaptığımız arastırmalarda İzmir ve çevresinde 1,5 milyon Balkan göçmeni olduğunu gördük..Türkiye genelinde ise 15 milyona yakın Balkan göçmeni yaşamaktadır.


Osmanlı döneminde Sadece Arnavutlardan 36, Boşnaklardan 44 vezir (Bugünkü tanımıyla başbakan) görev yapmıştır. Daha da önemlisi İstiklal marşımızın yazarı Rahmetli M.Akif de bir Balkanlıdır. Çanakkale’de yatan 250 bin şehidimiz arasında onbinlerce Balkanlı vardır.


Tarihe baksınlar, Balkanlardan hiçbir zaman vatan haini veya bölücü cıkmamıştır. Bizler asla şövenist milliyetciler değiliz. Balkan göçmenleri olarak vatanımızı yani Türkiyeyi ve de güzel İzmir’imizi çok seviyoruz, bu özelliğimizden dolayı açıkçası kendimizden gurur duyuyoruz ve bunu alenen herkese söylüyoruz. 


Biz Balkan Göçmenleri birlik halindeyiz. Alaşehir, Salihli ve Aydın Balkan dernekleri de aramıza katılma kararı aldılar. Onların da katılımı ile İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, EGE BALKAN FEDERASYONU olarak isim değiştirecektir. Bizlerden kamuoyuna biraz bahsedin ki daha fazla katılım olsun, biz de İzmir’e ve Ege’ye daha fazla hizmet verebilelim… Ayrıca Balkan ülkeleri ile ticari , siyasi veya Külturel iliskiler kurmak isteyen kişi veya kurumlar bizlerle irtibata geçebilirler. Kendilerine köprü olmaya hazırız.


Saygı ve sevgilerimizle…


Rıfat Sait


İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri [email protected]
Federasyon adres:M.Akif Cad.13/1 Şirinyer-İzmir Federasyon Tel.0232.4390444  fax.02324390111″

681610cookie-checkİzmir Balkan Dernekleri Federasyonu’ndan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.