İzmir’de 2 kadın serbest

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yaptığı mitingin ardından, İl Emniyet Müdürü iki kadının gözaltına alındığını açıklamıştı.

Emniyette “devlet büyüklerine hakaret” suçlamasıyla ifade veren iki kadın, savcılık talimatıyla serbest kaldı.

Öte yandan, Alsancak’ta Başbakan’ın miting yapacağı Gündoğdu Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Bölgeye çevik kuvet ekiplerinin çağrılmasının ardından eylemciler ara sokaklara dağıldı. Bornova’da yapılan eyleme de polis izin vermedi.

‘O KOL HAREKETİNİ NASIL YAPARSIN?’

Erdoğan, olaya ilişkin İzmir’deki mitinginde, “Bugün gelirken bir bayan balkonda, yanında herhalde kocasıydı, beyiydi. Oradan eliyle öyle çirkin bir hareket yapıyor ki… İşte CHP bu. Ülkenin Başbakan’ı oradan geçiyor, sen elinle kolunla o hareketi yapıyorsun. Sen bir bayansın ya, sen bir kadınsın ya… Sen, bu ülkenin Başbakan’ı buradan geçerken, o kol hareketini nasıl yaparsın? İşte, CHP zihniyeti budur. Yani bunu, bir erkek yapsa, akıl erer de, ki o dahi yapamaz, bir bayanın bunu yapmasını ben anlayamıyorum. İşte 30 Mart, bunun için çok önemli” açıklamasını yapmıştı.

1413030cookie-checkİzmir’de 2 kadın serbest

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.