İzmir'de patlama: 16 yaralı

Patlamanın ardından olay yerinde incelemelerde bulunan İzmir Valisi Cahit Kıraç, ''Üzücü bir olay. Patlama olay yerine bırakılan sahipsiz bir arabada meydana geldi. Patlamanın, uzaktan kumanda ile plastik patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiğini değerlendiriyoruz'' dedi.


Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis başka patlayıcı olabileceği ihtimalini değerlendirerek, özel eğitilmiş köpeklerle çevrede arama yaptı.


İzmir Valiliği'nden alınan bilgiye göre, patlamada ağır yaralanan asker Hüseyin Arısoy, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyata alındı. Arısoy'un hayati tehlikesinin halen devam ettiği bildirildi. Aynı hastanede tedavi edilen Doğan Özden'in ise genel durumunun iyi olduğu belirtildi.


Albay Ahmet Kılınç, polis memurları Niyazi Suna, Ali Ermil, Kenan Selçuk, Murat Bekirgül, Hakan Baburhan, Abbas Kalender, Sacit Kaskatı ve Hüseyin Kirazdiken ile diğer yaralılar Ayşe Yenidoğan, Özgül Yenidoğan, Ramiz Yenidoğan, Göksu Gezer ve Mehmet Ali Yarar'ın durumlarının hafif olduğu, tedavilerinin sürdüğü belirtildi.
Olay yerinde incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Bu millet bu saldırıları lanetle kınıyor. Milletimiz daha da kenetlenerek mücadele edecek. Emniyet güçlerimiz, gerekli çalışmaları yapacak ve faillerini yakalayacak'' dedi.


Bakan Yıldırım, bu tür terör saldırılarından sonra ikinci bir patlamanın meydana gelmesini önlemek üzere alınabilecek telekomünikasyon tedbirlerini ele aldıklarını bildirdi.
Bu arada patlama meydana gelen otomobilin bomba yüklü olduğu, 1 yıl önce İstanbul'da çalındığı belirlendi.
 

1065100cookie-checkİzmir'de patlama: 16 yaralı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.