İzmir’de patlama

Pazar yerinde 15 kişinin yaralanmasına neden olduğu bildirilen patlamanın ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu olay yerinde incelemelerde bulundu ve Ege Üniversitesi Hastanesindeki yaralıları ziyaret etti.15 kişinin yaralanmasına neden olduğu bildirilen patlamanın ardından, hastaneye kaldırılan yaralıların kimlikleri belli oldu.


İzmir’in Bornova ilçesindeki Özkanlar pazar yerinde meydana gelen patlamayla ilgili İzmir Valisi Cahit Kıraç, insanlık dışı bu saldırıyı lanetle kınadığını, bu saldırının devletin çalışmasını engelleyemeyeceğini söyledi.


İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile patlamanın meydana geldiği pazar yerine gelen Vali Kıraç, inceleme yaptı. Patlamayla ilgili gazetecilere bilgi veren Vali Kıraç, olayın sabah saat 09.18 civarında meydana geldiğini belirtti.


Vali Kıraç, şu bilgileri verdi:


“Pazar yerinin yakınında bisiklet üzerine konulan çantadaki patlayıcının patlaması sonucu 15 kişi yaralandı. Bunlardan 13’ü Ege Üniversitesi, ikisi Bornova Devlet Hastanesinde tedavi görüyor. Yaralılardan Hatem Kaval adlı vatandaşımızın ayaklarının durumu ağır, yalnız kopma yok. Patlamanın mahiyeti hakkında şu anda tespit henüz yapılmadı. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğüne bağlı uzman polisler çalışma yapıyor. Akşamdan konulan bisikletin üzerindeki patlayıcının infilak etmesi sonucu olay meydana gelmiş. Bombanın içeriği ve neden konulduğu belli değil. Parça tesirli mi araştırılıyor. Çevreye saçılan parçalar patlama sonucu parçalanan bisikletin parçaları da olabilir, bomba parçaları da olabilir. Bu, kriminal inceleme sonucu belli olacak. ”


Patlamanın insanlık dışı olduğunu ve lanetle kınadığını belirten Vali Kıraç, “Bu saldırılarla devletin çalışması engellenemez. Halkımız sakin olsun” dedi.


Haber7 – Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ile patlamanın meydana geldiği pazar yerine gelerek inceleme yaptı ve emniyet yetkililerinden bilgi aldı.


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocaoğlu, patlamada yaralananların büyük bölümünün Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, 2 kişinin de Bornova Devlet Hastanesine kaldırıldığını bildirdi. Kocaoğlu, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu söyledi.


Saldırının pazar yerinde yapılmasını, ”insana yönelik” olarak niteleyen Kocaoğlu, ”Korkutmaya yönelik bir saldırı değil, tamamen cana kast edilmiş. Ancak can kaybının olmaması sevindirici” dedi. Aziz Kocaoğlu daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisindeki yaralıları da ziyaret etti. Kocaoğlu, burada da gazetecilere şu açıklamayı yaptı:


”Bir çoğunun hafif sıyrıklarla kurtulması sevindirici. Pazar yerinde gerçekleşen bu olay direkt insana yönelik, katliama yönelik bir saldırıdır. Böyle bir saldırının bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Cumhuriyet Mitingiyle birleştirmek ne derece doğru bilmiyorum, ikisi ayrı konu. Şahsi fikrim bağdaştırmamak gerektiği. Yarınki mitingle ilgili gerekli önlemler alınacak ve katılım sağlanacaktır. Hiç kimsenin gelmemezlik yapacağını sanmıyorum.”


YARALILARIN KİMLİKLERİ


Patlamada yaralanan 13 kişinin isimleri şöyle:


Mustafa Önal, Ramazan Bayrak, İrfan Karagöz, Ela Akgül, Fikriye Ulucak, Orhan Karatay, Şakir Kaplan, Mutlu Kaval, Hatem Kaval, Erdoğan Berber, Gökhan Karagöz, Veli Piknik ve Naim Bayındır. Yaralılardan Hatem Kaval’ın ayak bileğinden ağır biçimde yaralandığı bildirildi.



 

1042520cookie-checkİzmir’de patlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.