‘İzolasyonlar Almanya’da anlaşıldı’

Soyer, Almanya’nın eski başbakanlarından Gerhard Schröder ile Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth’un 2008 yılında KKTC’yi ziyaret edeceğini bildirdi.


9 ekim salı günü gittiği Almanya’dan dün gece KKTC’ye dönen Soyer, Almanya temaslarını değerlendirerek, Almanya ziyaretinin oldukça faydalı sonuçlar doğurduğunu belirtti.


Schröder ve Roth’un Kıbrıs Türk halkı üzerinde süren izolasyonların anlamsızlığını ve Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün Avrupa’ya yarattığı sıkıntıları oldukça net şekilde dile getirdiğini belirten Soyer, “Ve Avrupa’nın vicdani sorumluluğunun Kıbrıs Türk halkı üzerindeki izolasyonların kaldırılması olduğunu oldukça net vurgulamışlardır” dedi.


Soyer, görüştüğü Alman yetkililerin BM parametrelerine bağlı görüşme sürecinin bir an evvel başlaması ve Kıbrıs sorununa kalıcı, kapsamlı bir çözüm gelmesi için olağanüstü bir gayret sarf edilmesi gerektiği üzerinde durduğunu aktardı.


Frankfurt Kitap Fuarında bu yıl KKTC standının da açıldığını hatırlatan Soyer, “dünya ve Avrupa kültürünün bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının düşün ürünlerinin bu fuarda sergilendiğini” belirtti.
 

703390cookie-check‘İzolasyonlar Almanya’da anlaşıldı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.