Zombi dersinden ikmale kalan yandı…

Aklı başında olması beklenen koca koca profesörler üniversite öğrencilerine Zombi dersi veriyor.

Dersleri ciddiye almayın dalga geçen öğrencinin göz yaşına bakmayan profesörler talebeyi sınıfta bırakıyor.

İlk kez Arizona Eyalet Üniversitesi’nde seçmeli ders olarak öğrenciye gösterilmeye başlanan Zombi nedir, Zombiler ne yapar, ne yer ne içer, nerede yaşar, karşınıza bir Zombi çıkarsa nasıl korunursunuz gibi konuları ele alan sınıf pek rağbet görünce, taklitleri kısa sürede ABD üniversitelerine yayıldı.

Utah Üniversitesi’nde İngiliz Dili-Edebiyatı Bölümü, Zombi Edebiyatı ve Filmleri üzerine ders vermeye başladıktan sonra, bu kez diğer üniversiteler Zombi lisanından anlıyan hoca aramaya başladı. Hawaii Üniversitesi dahi ABD gazetelerine ilan verip, ¨Acilen Zombi profesörü arıyoruz¨ diye talebi belirtti.

Son 5 yıl içinde, akademik makale konusunda ciddiyeti bilinen JSTOR adlı web kuruluşunde 2 binden fazla Zombi makalesi yer aldı. Bunların birçoğu en azından master seviyesinde olmak üzere, PhD-doktora tezi olarak hazırlanmıştı.

Zombilik üzerine yazılı ders kitapları ise öğrenciler arasında roman gibi okunuyor, elden ele geçiyor. Max Brooks adlı yazarın geçtiğimiz yıllarda basılmış olan ¨Zombilerden korunma kılavuz ve Zombi Dünya Savaşı¨ başlıklı fantastik kitabı da öğrencilere yardımcı ders kitabı olarak veriliyor.

Pop kültürün beslediği Zombilik merakı yüzünden üniversitelerde başlayan dersler üzerine bu kez ciddi olarak sosyolojik araştırmalar da yapılır oldu. Bu yüzden yazılan sorgulayıcı makaleler de JSTOR’a girince, hangisi Zombici, hangisi eleştirmeni diye kafa karışıklığı yarattı.

1560750cookie-checkZombi dersinden ikmale kalan yandı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.