Özpetek: Dink cinayeti Pasolini’yi hatırlattı

İtalya’da 23 Şubatta gösterime girecek “Saturno contro” (Satürn Ters Yönde) adlı yeni filmini Dink’e ithaf eden Özpetek, “Dink, tıpkı Pasolini gibi yalnız bırakılmıştı” diye konuştu.

Türk ve İtalyan vatandaşı Özpetek, haftalık İtalyan haber dergilerinden L’Espresso’nun son sayısında yer alan, kendisiyle yeni filmi hakkında yapılan söyleşide Hrant Dink cinayetine de değindi.

Milliyetçilik ve kökten dinciliğin sadece Türkiye ve İslam dünyası ile sınırlı olmadığına da dikkati çeken Özpetek, “Milliyetçilik ve kökten dincilik, kimi insanlardaki hoşgörüsüzlük ve gerici dürtülerin yansımasıdır. Bu, Türkiye ve İslam dünyasıyla sınırlı bir hadise değil. İtalya’nın da şakası yok. Bu konuda, (Umberto) Bossi’nin Kuzey Birliği Partisi’ne ya da Katolik Kilisesinin siyasi alana veya herkesin vicdanına bırakılması gereken konulara yaptığı müdahalelere bakmak yeterli” dedi.

Özpetek, Türkiye’de başta TCK’nın 301. maddesi olmak üzere pek çok şeyin değişmesi gerektiğini belirterek, “Benim kayıtsız koşulsuz sevdiğim Türkiye’de de pek çok şeyin değişmesi lazım. Değişmesi gerekenler, düşünce özgürlüğünü engelleyen 301. maddeden ibaret değil” diye konuştu.

1146130cookie-checkÖzpetek: Dink cinayeti Pasolini’yi hatırlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.