Özpetek’in Kutsal Yürek’i gösterimde

“Bu benim en zor filmim, bakalım izleyici anlayacak mı” diye konuşan Özpetek, bu yeni filminde Milanolu bir iş kadınının yaşamı ekseninde İtalya’daki yeni yoksulların yaşamına değiniyor.

Özpetek’in filminde Milanolu iş kadını Irene’yi Barbara Bobulava canlandırıyor. Irene babasından miras kalan holdingin başında yöneticilik yapan bir kadın. Günün birinde  Roma’ya annesinin ikametini degiştirmeye gidiyor. Colosseuma iki adım mesafedeki apartmanın yakınında hırsızlık yapan bir genç kıza rast geliyor (Camille Dugay Comencini) ve bu kız genç menajerin hayatını bir anda degiştiriyor.

Hayatta herşeyini yitirmiş kişilerin görünmez dünyasına dalıyor Irene. Sevdigi kadının ölümünün ardından sokaklarda yatıp kalkmaya başlayan Giancarlo da (Andrea di Stefano) bu kişilerden biri. “Kutsal Yürek”, Irene’nin yaşamının çevresinde İtalya’daki büyük kentlerde sayıları gitgide artan yeni yoksulların dünyasına da bir pençere açıyor. Bu kisiler kısa süre üncesine kadar orta sınıfa dahilken şimdi Hıristiyan yardım kuruluşu Caritas’in aşevlerinde yiyecek almak icin kuyruğa giren yoksullar. “Bu kişilere hemen her yerde rastlamak mümkün, evlerin astronomik rakamlara satıldığı başkentin elit semti Celio’da bile” diyor  Özpetek.

Çekimler öncesinde Roma’daki aşevlerini ve yardım kuruluşlarını gezen yönetmen başvuran kişilerin gerçek yoksullar olduğunu düşünürken sıraya girenlerin kendisi gibi kişiler olduğunu görünce karamsarlığının daha da arttığına dikkat cekiyor.

Sinemaseverlerin “Hamam” (1997), “Harem Suare” (1999), “Cahil Periler” (2001) ve “Karşı Pencere” (2003) adlı çalışmalarıyla tanıdığı Özpetek’in yeni filmi “Kutsal Yürek”in 300 kopyasının, Medusa şirketince İtalyan sinema salonlarına dağıtılıdğı açıklandı.

1099670cookie-checkÖzpetek’in Kutsal Yürek’i gösterimde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.