‘Özür kampanyasını doğru bulmuyorum’

Toptan, Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının ”Ermenilerden özür dileme kampanyası”nı nasıl değerlendirdiğinin sorması üzerine, Türkiye’nin özellikle 2005 yılından bu yana sergilediği bir devlet politikası bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:


”Bu politika bana göre herkesin makul karşılaması gereken bir politikadır. Orada Türkiye, bu konunun siyasi tartışmaların dışında, tarihçilerin işi olduğu esasını dile getiriyor. Bizim Türkiye olarak geçmişimizden utanmamızı gerektirecek hiçbir şey olmadığına inanıyoruz. Ama ne kadar iddia varsa biz bütün belgeleri ortaya koymaya hazırız. 
Bir kısım aydınlarımızın bu özür bildirisi, şimdiye kadar ortaya konulan iddiaların gerçek olmuş gibi bir varsayıma dayanması bakımından bana göre yanlıştır. Bu bildiriye imza atan arkadaşlarımız Türkiye’yi önce mahkum ediyorlar, ondan sonra da bu mahkumiyet nedeniyle özür diliyorlar, bu haksızlıktır.”


Köksal Toptan, 1980 sonrasında Türkiye’nin 40’a yakın ”günahsız diplomatının” öldürüldüğünü hatırlatarak, ”Onlar için kim kimden özür dileyecek. O nedenle yapılmasaydı iyi olurdu diye düşünüyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sözleri konusunda bazı spekülasyonlar yapıldığını da ifade eden Toptan, “Sayın Cumhurbaşkanımız ‘bildirinin yayınlanıyor olmasının Türkiye demokrasisinin gelişmişliğini anlatması bakımından önemli olduğunu’ vurguluyor. Yoksa bildirinin içeriğine katıldığına dair bir ifadesi yok sayın Cumhurbaşkanının” diye konuştu.
 
“KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL”


Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, ”Ermenilerden özür dileme kampanyası” ile ilgili, ”Yapılanları kesinlikle doğru bulmuyoruz” dedi.


Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak toplantıda basın mensuplarının sorularının ”Ermenilerden özür dileme kampanyası” ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığının görüşünün sorulması üzerine, ”Bizim burada görüşümüz, yapılanları kesinlikle doğru bulmuyoruz. Özür dileme yanlış olduğu kadar zarar verici sonuçlar da doğurabilecek bir davranıştır” yanıtını verdi.

1071370cookie-check‘Özür kampanyasını doğru bulmuyorum’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.