100 bin memur 2 gün grevde

Sendika Başkanı Mark Serwotka, çalışanların performans değerlendirmesinin de yanlış ve haksız kriterler üzerine yapıldığını belirterek, bu sistemin de düzeltilmesini istediklerini belirtti.


Hükümet ise 100 bin kamu çalışanının kendilerinden hizmet bekleyen halkın onlara en çok ihtiyaç duyduğu dönemi seçmelerini eleştirdi.


Hükümet sözcüleri, grevin zamanlamasına rağmen halkın mağdur olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.


İş ve İşçi Bulma Kurumu ile Sosyal Servis çalışanları bu yıl daha önce de şubat ve nisan aylarında olmak üzere iki kez grev yapmıştı.


İŞİNDEN MEMNUN OLANLAR


İngiltere İş Vakfı tarafından bin kişi üzerinde yapılan kamuoyu araştırması, İngiltere’de çalışanların üçte ikisinin işinden de iş hayatından da memnun olduğunu ortaya koydu.


Bu üçte ikilik bölümün kendilerine sorulan iş hayatlarıyla ilgili soruları “tatmin edici ya da çok tatmin edici” diye yanıtladığına dikkat çeken İş Vakfı yöneticileri, çalışanların 4 milyonluk bölümünü oluşturan yüzde 15’inin ise işinden memnun olmadığını açıkladı.


400 bine yakın çalışanın çalışma saatleri çok fazla olduğu halde yılda sadece 16 bin sterlin kazanabildiğini belirten İş Vakfı yöneticileri, çalışanların büyük bölümünün iş hayatında ücretin en büyük önemi taşımadığını, öncelikle iş yeri huzurunu aradığını bildirdi.


Anket, İngiltere’de çalışanların yaklaşık yarısının ücretinden memnun olduğunu, yüzde 60’lık bölümün de çalışma saatleri ve günleri konusunda hiçbir şikayeti bulunmadığını ortaya koydu.


Ankete göre, çalışan İngilizlerin sosyal çevresini de büyük ölçüde işyeri oluşturuyor. Ankete katılanların yüzde 42’si işyerindeki arkadaşlarının hayatının en önemli ilişkilerini oluşturduğunu açıkladı.



 

776580cookie-check100 bin memur 2 gün grevde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.