‘100 bin sivilin öldüğü işgal büyük suçtur’

Savaşı Durdurun Koalisyonu’nun Başkanı Andrew Murray, İngiltere’nin ciddi gazetesi The Guardian’da ‘Savaştan kaçış yok’ başlığını yazısında İngiltere’deki seçimlerde İşçi Partisi ve Muhafazakarların Irak’ı propaganda yarışı dışında tutmaya çalışmalarına karşın bunu başaramayacaklarını öne sürdü.


Murray, “Bu o kadar kolay olmayacak. Hem Irak’ın işgali hem de İngiliz halkının savaşa muhalefeti sürüyor” diye yazdı.


“Irak savaşı, yüz binden fazla sivilin ölümüne neden olan büyük bir suçtur. Bu konuyu siyasi gündemin başında tutmamız için dört sebep var” diyen Murray, gerekçelerini şöyle sıraladı:


“İlk olarak, bu ülkede savaşı protesto etmek için sokaklara dökülen iki milyon kişi haklı çıktı. Savaşı reddedenlerin tutumu bizi yönetenlerden daha doğruydu. Bu bir demokrasi dersidir. İkinci olarak Irak’ın işgalinin bir an önce sona erdirilmesini ve askerlerimizin geri dönmesini talep etmeliyiz. Üçüncü neden, terörle savaşın artık çok içli dışlı olması ve yüzyıllara dayanan vatandaşlık hakları bu gerekçeyle yok sayılmaya başlanması. Son olarak, yeni savaş olasılıkları gündemde. Özellikle Orta Doğu’daki anlaşmazlıkların Suriye ve İran’a yayılma olasılığı var. Bu son derece ciddiye alınmalı”


FOTOĞRAF: Cambridge’li çocuklar kendi çaplarında savaşı protesto etmek için önce George W. Bush’un kuklasını yaptılar sonra ateşte yaktılar… Coca Cola içmeyi de protesto eden çocuklar, Açık Gazete’ye büyük bir keyifle poz verirken… 

779050cookie-check‘100 bin sivilin öldüğü işgal büyük suçtur’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.