100’ncü yılda 100 saat açlık grevi

Onlarca kişinin sürekli yanında destek olduğu açlık grevinde Nazariyan, İngiliz devletini protesto ediyor. Türkiye’yle olan ilişkilerden dolayı, soykırımı İngiltere’nin de inkar ettiğini ve bu yaklaşıma son verilmesini talep ediyor.

Geçtiğimiz Salı günü başlayan açlık grevi bugün son bulacak. Öğle saatlerinde 100 saati tamamlayacak olan Nazariyan ve yanındaki kalabalık Ermeniler, Türkiye Londra Büyük Elçiliği önüne gidip soykırımı lanetleyecek.

İngiltere’de toplam sayıları 25 bin kişi olan Ermeniler, geçtiğimiz hafta sonu yaptıkları etkinliklere ve yürüyüşlere yoğun katılımlar oldu. 100. yılı nedeniyle yapılan bir çok etkinliğin yanı sıra Londra merkezde yapılan yürüyüşe yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

“Soykırım sürüyor”

100. yılda 100 saatlik açlık grevi kararı alırken, asıl hedefinin yeni kuşaklar üzerindeki yanlış tarih öğreniminin son bolmasını isteyen Nazariyan, “Hala Türkiye’de derslerde çocuklara ‘Ermeniler hak ettiklerini aldılar’ şeklinde ifadeler kullanılıyor” Doğru öğretilmediği sürece soykırım ve katliam devam ediyor demektir” diyor.

Bernard Nazariyan’ın bir tarafı Urfa’ya uzanıyor. Urfa’da akrabalarının olduğunu ve hiç birinin orada kalmadığını söylüyor. Çoğunun İran’a göç etmek zorunda bırakıldığını ve bir çoğunun da öldürüldüklerini söylüyor. Bir çok akrabasının da Van’dan İran’a göç ettirildiklerini belirtiyor.

Bernard Nazariyan

“Şarkışla’ya düşürmesin”

100. yıl nedeniyle yapılan bir çok etkinlikten dolayı binlerce Ermeni bir araya geliyor. Bernard Nazariyan’nın 100 saatlik açlık grevini gün boyu destekleyen Dr. Hrach, gazetemiz aracılığı ile “Sorun bakalım Kayseri Talas’daki Ermeniler ne oldu?” sorusunun yetkililere sorulmasını istedi.

Kayseri’de Erciyes Dağı’nın eteklerindeki Talas’da binlerce Ermeni’nin yaşadığı ve bir anda bu Ermenilerin ortadan kaybolduğunu söyleyen Dr. Hrach, elindeki fotoğrafı da göstererek, “Nerde bu adamlar?” diye soruyor.

Annesinin Adanalı ve babasının da Sivaslı olduğunu söyleyen Dr. Hrach, Şarkışla’da yaşayan ailesinin bir anda göçe zorlandıklarını ve oralardan sürüldüklerini söylüyor. Babasının Şarkışla doğumlu olmasına rağmen kendiğinin gitmediğini söylüyor. Tarihi anımsayarak daha fazla acı çekmek istemiyor.

“Talat’dan Tayyip’e aynı ziyniyet”

Sık sık Türkiye’ye gittiğini ve Türk halkıyla bir sorununun olmadığını söyleyen Dr. Hrach, Talat’dan Tayyip’e aynı ziyniyetin devam ettiğini ve bunun bir an önce değişmesi gerektiğini söylüyor. Soykırımın kabul edilmesi, özür dilenmesi, tarihin doğru anlatılması Türk halkının bir talebi olması gerektiğini söylüyor.

FOTOĞRAF: Gazeteci Arif Bektaş, Bernard Nazariyan ile…

854180cookie-check100’ncü yılda 100 saat açlık grevi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.