11 Eylül saldırılarının 7. yılı törenle anıldı

Saldırıların ardından ABD önderliğindeki koalisyon Afganistan’daki Taliban rejimini devirmişti. ABD’nin Irak işgalini de 11 Eylül saldırılarıyla ilişkilendiren yorumlar yapılmıştı. Bu yıl ki anma törenlerinin merkezi her yıl olduğu gibi saldırıda yıkılan Dünya Ticaret Merkezi’nin bulunduğu bölge oldu.  

Törende, 7 yıldır olduğu gibi saldırıda hayatını kaybeden 2 bin 751 kişinin isimleri tek tek okundu.

Törenlere ABD’de 4 Kasım’da yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat Parti’nin adayı Barack Obama ile Cumhuriyetçi Partinin Adayı John McCain de katılıyor.

PENTAGON’DA DA TÖREN YAPILIYOR

Saldırının bir başka hedefi olan ABD Savunma Bakanlığı binası önünde de tören düzenleniyor. Ölen 184 kişinin anıldığı törendeacak ve Başkan Bush, ölenler anısına dikilmiş anıtın açılışını yaptı.

7 yıl önce dünya ticaret merkezi ve savunma bakanlığı’na kaçırılan 3 yolcu uçağıyla düzenlenen saldırılarda yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmişti… hava korsanlarının kaçırdığı dördüncü uçaksa hedefe varmadan pensilvanya yakınlarında boş bir araziye düşmüştü..

7 yıl önce 11 Eylül günü Amerikan havayollarına ait 4 uçak kaçırılmış, uçaklardan ikisi Dünya Ticaret Merkezi’ne çarparak binaların yıkılmasına neden olmuştu.

Bir diğer uçak savunma bakanlığı Pentagon’a çarpmış, Beyaz Sarayı hedef aldığı düşünülen 4. uçak ise hedefe varmadan Pennsylvania yakınlarında boş bir araziye düşmüştü.

1178210cookie-check11 Eylül saldırılarının 7. yılı törenle anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.