12 Adımda İngilizce Site Açarak Para Kazanmak Mümkün…

12 yaşımdan bu yana İngilizce biliyor olmama rağmen, bu konuda tembellik ederek, bugüne kadar İngilizce içerikli bir site veya blog kurmamış olmamı da göz önünde bulundurarak, bu yazıyı önce kendime, sonra da “İnternetten Para Kazanabilir miyim?” şeklinde her gün soru yönelten takipçilerim için yazma ihtiyacı hissettim.

Hedef kitleniz tüm Dünya olduğu için, aşağıdaki konulara dikkat etmenizde de yarar görüyorum. Madde madde özetlemeye çalıştım, ama yine de aklınıza takılan konular olursa, www.hakantopuzoglu.com.tr adresindeki iletişim formundan veya [email protected] adresine e-posta göndererek sorularınızı aktarabilirsiniz.

1. Yurt dışı lokasyonlu hosting hizmeti tercih edin. Bu ifade yanlış anlaşılmasın, Türkiye’de faaliyet gösteren İnternet Hizmetleri veren firmalar da yurt dışı lokasyonlu hosting hizmeti sunabilmektedir. Sunucunun yurt dışında olması, hem sitenin hızlı açılması açısından, hem de arama motorları optimizasyonu açısından bir gerekliliktir.

2. Bütçem düşük diyorsanız oyun siteleri, çizgi film siteleri, belirleyeceğiniz uzmanlık alanına göre soru-cevap siteleri sizin için idealdir. Özellikle soru-cevap sitelerinin Google’da bulunması daha kolay olduğu için yapmanız gereken kategoriye karar vermekte geç kalmamaktır. Çünkü, sizin sitenizde bulunan içerik başka hiçbir sitede olmayacağı için arama motorlarının en sevdiği kategoride yer alacak ve sürekli üst sıralara çıkacaktır. Oyun sitesi veya çizgi film siteleri de en çok ilgi gören siteler arasındadır.

3. Özel Projelerle kazancınızı sabit hale getirmek istiyorsanız, web sitesi kurmayı artık öğrenmeniz gerekiyor. Web sitesi kurmak diyince, aklınıza hemen kodlar gelmesin. WordPress bu konudaki en büyük yardımcınızdır. Aynı şekilde, ülkemizde de www.hazirsite.com bu konudaki en büyük yardımcımızdır. Eğer biraz bütçem var ve daha farklı tasarımlar olsun diye düşünüyorsanız, www.yonetimpanellisite.com adresinden de ücretli olarak hizmet almanız mümkün. Siteyi kurduktan sonra işim bitti diye düşünmeyin, asıl iş o zaman başlayacaktır. Belirleyeceğiniz alanlarda, içerik olarak herkesin faydalanacağı makaleler yazmanız veya yazdırmanız gerekecektir. Önemli olan, sevdiğiniz alanda çalışmak. O zaman daha az yorulduğunuzu göreceksiniz.

4. Arama Motorlarını iyi anlayın. En çok hangi kelime ve başlıkların arandığını tespit ettikten sonra çalışmalarınıza başlamanız kazancınızı katlayacaktır. İçeriğin özgün olması kadar, ihtiyaca hitap ediyor olması da çok önemlidir.

5. Anahtar kelimelere ait, aylık arama hacimlerini www.google.com.tr/adwords üzerinden kontrol edin. Dünya’nın her yerinde, insanların genel olarak beklentileri aynı olsa da, bölgesel farklılıklar olabileceği için analizi doğru yapın. Doğru analiz, sürekli yükselen kazanca götürecektir.

6. Hiçbir zaman işin kolayına kaçmayın ve sabırlı olun. İlk 1 ay sitenizi hiçbir yere eklemeyin. Aceleci davranmayın. Sonrasında ise ölçülü olarak, sitenizin ziyaretçisini artıracak çalışmaları, bir uzman eşliğinde gerçekleştirebilirsiniz.

7. İçerik çılgınlığından kaçının. Yazdığınız bir konu daha Google’da yer almadan, yeni konular eklemeyin. Belli bir program çerçevesinde, sitenizi güncelleyin.
8. <a class=”aa_link” target=”_blank” href=”https://support.google.com/webmasters/answer/183668?hl=tr”>https://support.google.com/webmasters/answer/183668?hl=tr adresinde yer alan bilgiler ışığında bir Site Haritası oluşturun ve sitenizde mutlaka site haritası bulunsun. Site haritası, kullanıcılardan çok, arama motorları için gereklidir.

9. Aşırı hırstan her zaman uzak durun. Sitenizin ziyaretçi sayısı arttığında, sitenizin her yanını reklamlarla doldurmayın. Bu hem ziyaretçilerinizi rahatsız edecek, hem de Google Adsense tarafından engellenmenize neden olacaktır.

10. Mütevaziliğinizi koruyun. Yüksek kazanç elde ettiğiniz sitelerle ilgili her yerde konuşmayın. Hem nazar değer, hem de başka kişilere, size rakip olması için davetiye çıkartmış olursunuz.

11. Uyanık olun, sadece kendi işinize yoğunlaşın. Başkaları nasıl para kazanıyor diye takip ederek zaman kaybetmek yerinde, sevdiğiniz, uzman olduğunuz veya insanlara fayda sağlayabileceğiniz bir alanda, kendinize en uygun metotla ilerleyin. Bu yolda, yoğun emek ve bir miktar da olsa para harcamanız gerektiğini unutmayın.

12. Bu kuralları Türkçe içerikli bir site için de uygulayabilirsiniz, ancak hedef kitlenin düşüklüğü, rekabetin yoğunluğu sebebiyle İngilizce çalışmaların her zaman daha fazla gelir getirdiği herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir.

771130cookie-check12 Adımda İngilizce Site Açarak Para Kazanmak Mümkün…

1 Yorum

  1. Şu an türkçe olan kendi sitemizin ingilizcesini açsak olur mu. Görseller aynı olabilir mi, sitedeki yazılarımızı ingilizceye çevirmek yeterli mi? Yoksa cümlelerimiz üzerinde oynayarak farklılık mı oluşturmalıyız?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.