12 Eylül Müzesi

Tuzla tersanesinde bir işçi daha öldü, bu ölümün temelinde daha fazla kar hırsı içinde olan işadamları olduğunu söylemek gereği var mı? Birisi kasasını daha fazla doldurmak için, işçinin ölümünü göze alabiliyor!

Madende grizu patlaması yaşanıyor, ortaya çıkan gerçek, gazölçer alet yok! Ölçülmeyen gaz sonucunda ölüm var, burada da kar hırsı var! En az masrafla daha çok kar!

Sokaklar kan gölü dendi, hiç düşündünüz mü, 12 Eylül öncesi, kaç insan siyasi düşünceleri nedeni ile öldürüldü? 12 Eylül sonrası?

Darbe yapıldı, darbe ortamı yaratan nedenler hala yaşamaya devam etmektedir, bugünden o günlere bakınca değişen ne oldu? Yaşam hakkı, seyahat hakkı gibi insan hakları temel hakların hangisini kullanabilir olduk?

12 Eylül yaratmış olduğu kırılma hala devam etmektedir. Bitmiş bir süreci konuşmuyoruz, aksine anlamaya ve yorumlamaya devam ediyoruz.

Kimliklerin, düşüncelerin fay hattı boyunca değiştiği bir süreci yaşamaktayız.

Kırılma gün geçtikçe derinleşmekte, tarihi bilgilerin yok edilmesi ve değiştirilmesi sürecini yaşamaktayız. Tarihi kendi çıkarına göre değiştirenle,r bugün seslerini yüksek çıkarmaktadırlar…

12 Eylül süreci ile hesaplaşılamaz, çünkü bitmedi! Ancak ve ancak soruşturulur! Doğru karar verebilmek için, doğru bilgiler elimizde olmalıdır! Doğru bilgiler ışığı altında, doğru karar alabiliriz… Arşivler başkaların kayakları ile oluşturulura, yanlış sonuca ulaşırız. O yüzden kendi bilgilerimiz, belgelerimizin oluşturmuş olduğu arşivleri yaratmak ve bu arşivleri kullanıma açmak zorundayız.

Yaşadıklarımız, arşivimizdir. Bizler toprağa düştükçe, arşivimizdeki bilgilerde bizle birlikte yok oluyor. Yok olan bilgiler ile yanlış tarih iktidarını güçlendirmektedir. Bugün yaşanan yanılsamalar, bilgi eksikliğinden kaynaklanan 12 Eylül anlayışı, doğru yerine oturtulması için müze oluşturulmalıdır.

12 Eylül sürecini noktalamak için, darbe yapanlar ile yüzleşmekten geçer!

Kendi tarihimizi, doğru olarak genç kuşağa ve geleceğe akatarmak için, belgeleri karanlıkta değil, gün ışığında insanlığa açalım! Karanlık dehlizlerde yaşadıklarımızı, sansürlemeden tüm çıplaklığı ile ortaya koyalım!

12 Eylül süreci ve onun yaratmış olduğu sonuçları bugün yaşamaktayız!

Bugün, bizim yaşadıklarımızı doğru şekilde seslendirmek zorundayız!

12 Eylül ve sonuçlarını doğru bilgiler ile soruşturmak için, müze kurmalıyız!

Müze sadece geçmişin izlerini taşıyan yerler değildir, bugünü anlamamıza yarayan bilgileri de içinde barındıracaktır.

12 Eylül Müzesi, Devrimci 78’liler Federasyonu denetiminde oluşturulmak için ilk adımı atıyor! Atılacak bu ilk adıma destek verin!


—————————————
http://cemoezkan.blogcu.com

1585520cookie-check12 Eylül Müzesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.