130 bin fidye yerine 3 milyonluk operasyon

Avustralyalı yetkililerin rehinecilere 130 bin Dolar fidye ödemek istemedikleri, bu nedenle Wood’un kurtarılmasının ertelendiği ve sonunda da fidyesiz kurtarıldığı öne sürüldü. İşgal güçlerinin Avustralyalı diplomat Nick Warner tarafından yönetilen ve Wood’u kurtarma çalışmalarına katılmak için Bağdat’a giden Avustralyalı grup, Wood’un herhangi bir fidye ödenmeden kurtarılmasında ısrar etti.

Grup içindeki Federal Polis ajanları, rehinecilerin istediği para Sydney’deki Müslüman toplumunu bağışı, ya da Wood aişlesinin parası bile olsa, rehinecilerin fidye taleplerinin kesinlikle karşılanmaması gerektiği konusunda ısrar etti.

The Age Gazetesi’nde dile getirilen iddiaya göre Wood’un bulunduğu eve Irak askerleri gönderilerek, tesadüfen bulunmuş görünütüsü verildiği, Avustralyalıların, bulanlar arasında yer almamasının, kaçıranlar tarafından “fidyeyi vermezseniz teslim etmeyiz” talebiyle karşılaşmamak için özelikle tercih edildiği bildirildi.

ŞEYHİN DAĞITTIĞI CEP TELEFONU DİNLENDİ

Gazetenin iddiasına göre Sydneyli Şeyh Hilali, her gün görüşmeleri hakkında Warner’a rapor verdi. Şeyh, Avustralyalılarla aracılar arasındaki ilişkiyi sağladı ve iletişim kanalını açık tutmak için kişisel olarak büyük risk aldı. Şeyhin bütün görüşmeleri dinlendi. Şeyhin Avustralyalılar’dan alıp arabuluculara dağıttığı telefonlar her an dinlenerek Wood’un nerede olduğu tesbit edildi. Şeyh ayrıca fidyenin 325 bin Dolar’dan 130 bin Dolar’a düşmesini de sağladı.

The Age Gazetesi’nde yer alan iddiaya göre 47 günlük operasyon 3 milyon Dolar’a mal oldu.

FOTOĞRAF: Douglas Wood

1110040cookie-check130 bin fidye yerine 3 milyonluk operasyon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.