19 Mayıs Gençlik Festivali 18’inde

İki kurumdan “Değerli Yurtseverler” başlıklı açıklama aynen şöyle:

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu yıl 2. kez düzenleyeceğimiz Gençlik Festivali ile Newington Green’de halkımızla birlikte kutluyoruz. Bugün Türkiye’de emperyalizm ve onların gerici işbirlikçileri, bu bayramların kutlanmasını, engellemeye çalışmakta ve halkımıza etnik ve inanç bazında bölünmeyle yeni ortaçağ dayatılmaktadır.

Son iki yıldır gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında halkımızla birlikte yaptığımız mücadelelerle bu dayatmalara hayır dedik, bayram kutlama yasaklarını deldik. 19 Mayıs’lar, 29 Ekim’ler, 30 Ağustos’lar sokaklarda kalabalık bir şekilde kutlandı, kanunsuz tutuklamalara kumpaslara kitlesel tepkiler verildi, barikatlar aşıldı, Anıtkabir’e çıkıldı, egemenlik ve ülkeye sahip çıkma bilinci yükselişe geçti. Halk hareketindeki bu yükseliş Haziran 2013’ü getirdi ve Türkiye’nin her tarafında Türk bayrakları ve Atatürk resimleriyle halk sokaklara döküldü. Birlik bütünlük ve Cumhuriyet devrimlerininin getirdiği çağdaş değerlere sahip çıkma kararlığı ve mücadele azmi net bir şekilde ortaya kondu.

19 Mayısın 95. Yılını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde bu kararlılığa ortak olup Londra’dan Samsun’a bir köprü de biz kuruyoruz.18 Mayıs günü saat 12.00 ile 18.00 arasında gerçekleştireceğimiz festival ile 19 Mayısı kitlesel bir biçimde marşlar, şiirler, halaylar horonlar, ve çoşkuyla sallayacağımız Türk Bayrakları ve Mustafa Kemal posterleriyle kutlayıp gençliğe hitabede ki görevlere hep birlikte sahip çıkıyoruz. Ayrıca Festival sırasında Türkiye’nin önde gelen rok guruplarından Bulutsuzluk Özlemi, KKTC’nin yeni yıldızı Örge Volkan ve Londra’nın sevilen sanatçılarından Emre Eyüboğlu da verecekleri konserlerle bayram çoşkumuza ortak olacaklar.

Vatanımızdan kilometrelerce uzakta olsakta, Emperyalizme karşı kendi çabamızla, canımızla kazandığımız ,kurtuluş savaşıyla kurduğumuz Cumhuriyetimize, kurucu lider Ata’mıza ve devrimlerinin bize kazandırdığı egemenliğe ve özgürlüğe hep birlikte sahip çıkacağız.

Mayıs ayının 3. Haftası, Türk Milleti

• Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlar,
• Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum gününü kutlar
• Millet olarak var oluşunu kutlar
• Gençlik hareketinin ilerici ve aydınlanmacı değerlerini hatırlar

18 Mayıs Pazar günü görüşmek üzere

Saygılarımızla…”

850920cookie-check19 Mayıs Gençlik Festivali 18’inde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.