19’ncu LGBTT Onur Haftası tabuları yıkmaya çalışacak

İstiklal Caddesi özgürlük isteyen LGBTT’lerle bu yıl 26 Haziran Pazar günü buluşacak! Onur Yürüyüşü Taksim Tramvay Durağı’ndan saat 17:00’de başlayacak.

Bu yıl “tabu” temasının işleneceği 19. LGBTT Onur Haftası, 20-26 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek panel, atölye, forum, film gösterimi, piknik, konser, Hormonlu Domates ödül töreni ve Onur Yürüyüşü gibi etkinliklerle kutlanacak. Etkinlikler çerçevesinde Ermenistan’dan gelen anarko-feminist grup Pincet de bir konser verecek.

LGBTT Onur Haftası’nda “güçlenmek, şenlenmek, şenlendirmek, kolektif ve kişisel tabuları kırmak ve kırdırmak için” 20 – 26 Haziran arasında 19. kez buluşulacak.

19. LGBTT Onur Haftası, paneller, forumlar, atölyeler, film gösterimleri, söyleşiler derken bir haftaya yayılmış bir takvimle Trans Onur Haftası’nın bıraktığı yerden devam ediyor.

Onur Haftası, homofobiye ve transfobiye, toplumsal cinsiyet rollerine ve kurumsal aileye, bedenleri disipline eden ve kimliklendiren politikalara, eril kent düzenine ve kentsel dönüşüme, ayrımcı ve nefreti örgütleyen politikalara karşı hep beraber söz üretmek için çağırıyor.

“And the domates goes to…”

Bu yıl yedincisi gerçekleştirilecek Hormonlu Domates ödül töreninde geçtiğimiz yıl boyunca homofobik ve transfobik söylem ya da eylemleriyle tepki çeken kişi ya da kurumlar arasından, internet üzerinden yapılan oylama sonucunda “kazananlar” İstanbul Live’da düzenlenecek ödül töreniyle (21 Haziran 21:00-02:00)domateslerine kavuşacak.

Paneller ve Forumlar

Yeni Anayasa süreci, Ayrımcılık Yasası Nefret Suçları yasa taslağı gibi konuların tartışılacağı “Yasa ve Tabu”; queer teorisi, beden ve tabu içerikli “Queer-Tabularımıza Arkadan Yaklaşmak”; LGBT hareketinin feminist ve sendikal hareketlerle bileşenlerinin masaya yatırılacağı “Kardeş Hareketlerde LGBT Politikaları”, Türkiye’deki LGBT bireylere yönelik ayrımcılığa son ver çağrısıyla gerçekleştirilecek“Eşitlik Hemen Şimdi”, yurtdışından katılımcıların da yer alacağı “Aile İçindeki Tabular”; eril söylemlerin, kadınlık deneyimlerinin, LGBT’lerin kamusal alana ne şekilde dahil olduklarının tartışılacağı“Şehir ve Tabular” bu yılki etkinliklerde gerçekleştirilecek olan paneller. “Medyada LGBT Tabular”konulu forumda ise, Türk basınında ve uluslararası medyada LGBT bireylere ilişkin haberlerin basında nasıl yansıtıldığı, medyanın nefret suçu işleme eğilimi ve bunun engellenebilirliği konulu sunumlar yapılacak.

Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da Devrim Hareketleri: Kadınlar ve LGBTT’ler, başlıklı paneldeyse Suriye ve Mısır’dan aktivistler Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki kadın ve LGBTT hareketlerinin devrim hareketleriyle ilişkisi; kazanımlar, deneyimler ve geleceğe dair planlar üzerine konuşacak.

Programda ayrıca 2 yıl önce eşcinselliği yasaklayan yasanın kaldırılmasının ardından Hindistan’da düzenlenen ilk Onur haftasını anlatan 377’siz 365; ve Londra’nın ilk Seks İşçileri Film festivalinden filmler yer alıyor.

Tabu temasıyla bağlantılı olarak, Onur haftası ekibinin hazırladığı tabu kartlarıyla yapılacak pikniğin ardından Aylin Kuryel ve Emrah Irzık’ın Tabu filmi gösterilecek.

Türkiye çapındaki üniversitelerden LGBT kulüp ve gruplarıyla öğrencilerin katılacağıAnti(HomofobiTransfobi) Öğrenci Buluşması’nda, bir manifesto kaleme alınacak.

Atölyeler

Regl tabusu, Kathak dansı, beden atölyesi, Queer tango içerikli atölyelerin bazılarında katılımcı sayısının kısıtlı olması nedeniyle önceden kayıt yaptırmak gerekiyor.

Onur Yürüyüşü ve kapanış partisi

26 Haziran Pazar günü 17:00’de Taksim Meydanı’nda tramvay durağından başlayacak olan Onur Yürüyüşü İstiklal Caddesi üzerinden Tünel’e kadar devam edecek. Hafta etkinlikleri, yürüyüşün ardından Mute’ta verilecek kapanış partisiyle sona erecek. (Kaos GL)

1296400cookie-check19’ncu LGBTT Onur Haftası tabuları yıkmaya çalışacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.