200 general ve amiral YAŞ masasında

 Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) 9 Ağustos’ta yapılacak toplantısında 200 general ve amiralin terfi ve emeklilik durumu görüşülecek.

Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın yaş haddinden emekli olacağı, diğer kuvvet komutanlarının ise göreve devam edeceği belirtiliyor.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında 9 Ağustos’ta yapılacak YAŞ toplantısında geniş kapsamlı bir değerlendirme yapılacak. Şura’da ‘FETÖ ile mücadele’ gerekçesiyle onlarca generalin durumu gözden geçirilecek.

Gazete Habertürk’ten Helin Şahin’in haberine göre, 9 Ağustos’taki toplantıda TSK’de görevli 200 generalin durumu ele alınacak. Komuta katında ciddi değişiklikler yaşanmayacağı, Deniz ve Kara kuvvet komutanları ile Jandarma Genel Komutanı’nın göreve devam edeceği belirtiliyor.

2018 yılı ocak ayında yaş haddini dolduracak Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ise emekli olacak. Ünal’ın yerine Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ün gelebileceği öne sürülüyor.

TSK’de kritik öneme sahip olan personel, istihbarat ve eğitim birimlerinin başına ise yeni isimlerin getirileceği kulislerde konuşuluyor. YAŞ’ta ayrıca ‘FETÖ bağlantılı subaylar’a göz yumdukları iddiasıyla bazı subayların terfilerinin de askıya alınacağı konuşuluyor.

 

2108520cookie-check200 general ve amiral YAŞ masasında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.