2008 umudun ve direncin yılı olsun

Karanlık ve acı dolu aynı zamanda umutlarımızı biriktirdiğimiz bir yılı geride bırakıyoruz.

2007 yılını her zaman, kardeşimiz Hrant Dink’in acısıyla hatırlayacağız. Ve elbette onun ardından ‘Hepimiz Hrantız’ diye yürüyen yüz binlerin, karanlığa karşı yarattığı umutla.

2007’de de zengini daha zengin yoksulu daha yoksul hale getiren politikalar uygulanmaya devam edildi. AKP, bu politikaların sonuncusu olarak da sağlık ve sosyal güvenlik hakkını paralı hale getirecek yasayı önümüze koyuyor. AKP bu yasayla ‘ya paranız ya canınız’ diyor.

‘Ayakkabısının altı yırtık olanlar’, ırkçı milliyetçi kışkırtmalar, savaş ve şiddet politikaları ile birbirine düşman edilmeye, bir arada yaşam zeminleri tahrip edilmeye çalışılıyor.

Türkiye yeni yıla, ABD emperyalizminin belirlediği koordinatlarda hızla ilerleyerek giriyor.

2008 bizim için de emperyalizmin oyunun bozmak, Türkiye’yi barışın, kardeşliğin ve adaletin koordinatlarına sokmak için umudun ve direncin yılı olacaktır.

Biliyoruz ki 2008’de de çirkinlikler ve güzellikler aynı zaman diliminde yaşanacak. Bir tarafta iyiler, bir tarafta kötüler bulunacak. Zenginler bir tarafta, yoksullar diğer tarafta kendi hak ve çıkarlarını korumaya çalışacak. Bir yanda savaş çığırtkanları, savaş kışkırtıcıları olacak diğer yanda barış isteyenler.

2008 yeni bir yıl olarak, bir önceki yılın emek, demokrasi, bağımsızlık yolundaki kazanımları geleceğe taşımakla kalmayacak, kendinden önceki yıldan çıkartılması gereken derslerin, yerine getirilmesi gereken ödevler hanesine yazılmasını sağlayacak.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi, 2008’in solun, sosyalistlerin, devrimcilerin kabuğunu yırttığı, bir yıl olması için mücadele etme kararlılığını kamuoyuyla paylaşmaktadır.

Bu duygularla, daha güzel bir Türkiye ve dünya için direnenlerin, yeni yıla fabrika kapılarında grev nöbetinde giren işçilerin, emekçilerin ve yoksulların yeni yılını kutlarız.

______________

* ÖDP İstanbul Milletvekili ve ÖDP Genel Başkanı. Aynı zamanda Açık Gazete Danışma Kurulu Üyesi

1584090cookie-check2008 umudun ve direncin yılı olsun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.