‘2009 işsizlik getirecek…’

Zachau, Türkiye ekonomisindeki gelişmelere ilişkin olarak basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, 2009’da ekonominin seyrinin oldukça belirsiz olduğuna işaret ederek, dünyadaki durumun kötüye doğru değişmesi nedeniyle gelecek projeksiyonlarının sürekli yeni duruma göre uyarlandığını kaydetti.


Bu nedenle öngörülerin ancak bir aralık içinde ifade edilebildiğini dile getiren Zachau, “Türkiye’de GSMH büyümesi 2009 yılında büyük ihtimalle 0’ın biraz altı ile yüzde 2 arasındaki bir aralıkta gerçekleşecektir. Daha yüksek ya da daha düşük olması da muhtemeldir, ama büyük ihtimalle düşük oranda pozitif bir büyüme yaşanacaktır” dedi.
Zachau, Hükümetin üç alanda olumlu çalışmaları bulunduğunu dile getirerek, ilk olarak Hükümetin iyi makroekonomik politikalar sürdürdüğünü ve şimdiye kadar böyle süregelen durumun bundan sonra da devam etmesini beklediklerini aktardı.


İkinci olarak, Hükümetin sorunun kaynağını oluşturan kredi bulma sıkıntına çözüm bulmaya yönelik özel önlemler aldığını belirten Zachau, bu önlemlerin likiditeyi ve özel sektörün kredi bulma olanaklarını artırmayı amaçladığını vurguladı.


IMF ANLAŞMASI


IMF anlaşması konusundaki bir soru üzerine Zachau, hem Hükümet hem de IMF’nin, önümüzdeki yılın Ocak ayından itibaren yeni bir anlaşma üzerine görüşmelere başlayacaklarını duyurduklarını ifade ederek, “Herkes bunun sonucunun yeni bir anlaşma olmasını bekliyor. Ama sonuçta bu, Hükümetin karar vermesi gereken bir mesele” dedi.

1071340cookie-check‘2009 işsizlik getirecek…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.