22 Mart’ta ırkçılığa karşı yürüyeceğiz

Yaklaşık 300 dilin konuşulduğu Londra’da 22 Mart günü göçmenlerin günah keçisi haline getirilmesine hayır denilecek. Parliament Square’den saat 11.00’de başlayıp Trafalgar Square’de sona erecek. Yürüyüşte pek çok önemli ismin konuşmacı olarak katılacak. Anti ırkçılık gününde yer alacak isimlerden bazıları şöyle:

“Hackney İşçi Partisi miletvekili Diane Abbot, Yeşil Parti Lideri Natalie Bennett, NUt Genel sekrerteri Christine Browler, VV PAX Christi’den Jerry Dammers ve Bruce Kent, MEP Jean Lambert, Cable Streen Vetereans grubunfan MKark Lewitas, MEP Caludia Morales, Britanya Müslim Council’den ’den ve Genel Sekreter Farooq Murad, TUC president Muhammed Taj, comedyen Ava Vidal Vubal, Refugee Council Baş koordinatörü Sabby Dhalu ve Unite Against fascizm’den Weyman Bennet.”

Yürüyüşle ilgili yapılan basın açıklamasında UKIP Lideri Nigel Farage’in bu hafta basında yer alan “Londra trenlerinde 300 dil konuşuluyor ve bundan çok rahatsızım” sözü tartışma yaratmıştı.” Farage’nin sözü ve ırkçı şakalara da değinen oranizasyon grupları “Gerçeklik şu ki Londra’da tam 300dil konuşulmaktadır ve bu durum sadece bu şehrin zeginliğini çeşitliliğini ve her kültürden insanı kendine çeken dünya çapında bir şehir olduğunu göstermektedir” dediler.

Açıklamada şöyle devam etti: “Mayıs ayında pek çok ülkede yapılacak seçimlerden önce bütün ülkelerde sağdan tutun sola kadar pek çok partinin ırkçı, anti müslüman, anti Yahudi, anti Romanyalı ve anti Asyalı görüşleri norm haline getirdiklerini görebilirsiniz. Malesef Britanya’da faşizm yükselmekte ve her alana yayılmaktadır. Özellikle sağ partilerde göçmenlere karşı önyargı bulunmakta ve genellikle İngiliz yanlısı anti yabancı ve anti göçmen politikalar izlemektedirler.

Özellikle de son yıllarda islama karşı korkunç bir tepki ve korku yaratılmıştır ve de her gün daha fazla müslüman ırkçı gruplar tarafından saldırıya uğramaktadır.”

850590cookie-check22 Mart’ta ırkçılığa karşı yürüyeceğiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.