Ecz. Özbek, David Lammy ve Kate Osamor’a destek istedi

Toplumun yakından tanıdığı isimlerden birisi olan eczacı Ali Gül Özbek, Haber Gazetesine verdiği özel demeçte, bir sonraki genel seçimlerde Tottenham ve Edmonton milletvekilleri David Lammy ve Kate Osamor’un desteklenmesi çağrısında bulundu.

Söz konusu iki milletvekilinin yeniden aday gösterilmelerinin İşçi Partisi merkezi tarafından ön seçime tabi tutulduğuna dikkat çeken Özbek, bu bölgelerde yaşayan toplumumuza mensup parti üyelerinden Lammy ve Osamor’u desteklemesini istedi.

TÜRK VE KÜRT VATANDAŞLARLA YAKINDAN İLGİLENDİLER İşçi Partisi’nin bölgedeki önde gelen aktivistleri arasında bulunan ve bir dönem Haringey meclis üyeliği ve belediye başkanlığı da yapan Özbek, kendisini ziyaret ederek toplumsal destek talebinde bulunan iki milletvekilinin seçim bölgelerindeki Türk ve Kürt vatandaşlarla sıcak ilişkiler kurduklarına işaret etti.

Lammy ve Osamor’un toplumlarımızın sorunları ile yakından ilgilendiklerini ve etkinliklerine aktif katılım gösterdiklerini hatırlatan Özbek şunları söyledi:

“David Lammy 2000 yılından bu yana Tottenham bölgesini temsilen Parlamentoda bulunuyor. Toplumumuzun en yoğun yaşadığı bölgelerden birisini temsil eden bir politikacı olarak sorunlarımızla yakından ilgili oldu. Türkiye’deki anti demokratik gelişmeler karşısındaki duyarlılıklarımız konusunda da her zaman hassas davrandı. Örneğin Suriye’deki son gelişmeler konusunda gösterdiği net tavırdan dolayı CNN Türk gibi bazı çevreler tarafından ırkçılığa maruz kaldı ve hedef gösterildi.

TOPLUMUMUZUN YANINDA OLMAYA ÖZEN GÖSTERDİLER
Aynı şekilde Kate Osamor da her zaman Kürtler ve Alevilerin yanında olmaya özen gösterdi. Parlamentoda Alevi Sekreteryası kurulmasına öncülük etti ve Türkiye ve bölgeye çeşitli defalar giderek anti demokratik uygulamalar karşısında dayanışma içerisinde olduğunu gösterdi.”

GÖÇMENLİK VE GÜVENLİK KONUSUNDA DUYARLI OLDULAR
Ali Gül Özbek, milletvekillerinin barınma, iş ve sosyal yardımlar konularında vatandaşlarla yerel yönetimler arasında köprü olmak dışında etkisi bulunmadığının da anlaşılması gerektiğini vurguladı. Zaman zaman seçmenlerin bu konularda milletvekillerini eleştirdiklerine tanık olduğuna dikkat çeken Özbek, “Maalesef milletvekilleri belediye evleri, iş bulma gibi konularda referans olmak dışında bir etkiye sahip olamıyorlar. Bu konuda onları suçlamamalıyız. Buna karşın benim kişisel gözlemim David Lammy ve Kate Osa mor’un bu tür taleplerle yakından ilgilendikleri yönünde oldu. Özellikle göçmenlik ve güvenlik gibi konularda da toplum üyelerimizin taleplerinin
ilgili yerlere iletilmesi konusunda yardımcı oldular” dedi.

ÖZBEK BÖLGEDEKİ ÖNDE GELEN AKTİVİSTLERDEN BİRİSİ

2014-2018 yılları arasında Haringey Belediye Meclis üyeliği yapan ve bu dönemde bir yıl için Belediye Başkanlığı görevini de üstlenen Ali Gül Özbek, Enfield North bölgesinden milletvekilliği için aday adaylığı ile gündeme gelmişti. Londra’da faaliyet gösteren 16 yöre ve köy derneğinin bir deklerasyonla milletvekilliği adaylığını desteklediklerini açıkladıkları Özbek, İşçi Partisi’nin bölgedeki önde gelen aktivistlerinden birisi.

2346210cookie-checkEcz. Özbek, David Lammy ve Kate Osamor’a destek istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.