26 okul için protokol imzalandı

Zeytinburnu, Beykoz, Arnavutköy, Ümraniye, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Bakırköy, Çekmeköy, Şişli, Beyoğlu, Kağıthane, Bağcılar, Silivri, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde yapılacak okullara ilişkin protokol, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İl Milli Eğitim Müdürü M.Ata Özer tarafından imzalandı.

Sabancı Öğretmenevi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul’daki tüm okullarda tekli öğretime geçilmesi ve dersliklerin 30 öğrenciden oluşması için 24 bin 186 yeni dersliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Çubukçu; 26 hayırseverin 304 milyon TL katkıyla İstanbul’a yaptıracağı 26 yeni okula ilişkin protokolle ilgili, “Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası’nın Türkiye’nin yüz akı kampanyalarından biri olduğunu ifade etti.

İstanbul Valisi Muammer Güler ise kentte son 6 yılda yapılan her 3 okuldan ikisini devlet, birini ise hayırseverlerin yaptırdığını belirterek, “Kriz ortamındayız deniyor. Başbakanımız da “kriz teğet geçti” dedi. Krizin teğet dahi geçemediği tek bir sektör var. Onlar da hayırseverler. Hayır sektöründe kriz teğet bile geçmedi” şeklinde konuştu.

İstanbullular, Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası sayesinde 26 okula daha kavuşacak.

740310cookie-check26 okul için protokol imzalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.