3 madenciden 24 saattir haber yok

Küçükdoğanca köyü mevkiindeki kömür madeninde çalışma yapan Yunus Akbaş, Halil Açıkgöz, Volkan Hamarat, dün saat 12.00 civarı yaptıkları telsiz anonsuyla bin 200 metrede yangın çıktığını bildirdi.

Bunun üzerine maden çevresinde güvenlik önlemleri alınırken, yaklaşık 800 metrede bulundukları belirlenen 3 işçiyi kurtarmak için çalışma başlatıldı.

Yangın sonrası yerin 1020 metre altında mahsur kalan Yunus Aktaş, Halil Açıkgöz ve Volkan Hamarat’ı kurtarma çalışmaları sürüyor.

Madencilerin bulunduğu bölgeye sürekli olarak kompresörle hava vermeye devam edilirken yangını söndürmek için de ocağa su basılıyor. Olay sonrası bölgeye gelen bir çok kişide kurtarma çalışmalarını yakından takip ediyor. Maden ocağı önünde iki ambulans ve sağlık ekibi hazır bekletiliyor.

Ocakta mahsur kalan Yunus Aktaş, çıkan yangını Volkan Hamarat ile Halil Açıkgöz’e bildirip geri dönerken yolda bayıldı. Bunun üzerine Volkan Hamarat, megafonla yukarıya haber vererek arkadaşının bayıldığını, o nedenle yanında kalacaklarını bildirdi. Yukarıda görev yapanlar da güvenli yere gitmeleri konusunda uyardı.

Ocakta mahsur kalan işçilerden Kütahyalı Halil Açıkgöz’ün emekliliğine bir ay kaldığı, Yunus Akbaş’ın Karabük Yeniceli, Volkan Hamarat’ın ise Zonguldak Gökçebeyli olduğu öğrenildi.

1250780cookie-check3 madenciden 24 saattir haber yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.