7 kuruluştan taraflara sağduyu çağrısı

Türkiye’de gerilimin düşürülmesi 81 ilde eşanlı basın açıklamaları yapan 7 STK şöyle:
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kamu- Sen, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türk-İş, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar onfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) ve Hak-İş.
 
KİMSE TÜRKİYE’NİN İSTİKBALİNİ KARARTAMAZ
 
Toplantıda STK’lar adına basın açıklaması yapan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, uluslararası finansal krizi hissetmeye başladığımız şu günlerde istikrar yerine sağduyu aramanın bir talihsizlik olduğunu belirtti.
 
Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin işsizlik başta olmak üzere iktisadi ve sosyal önlemlere odaklanması gerektiğini vurguladı.
 
Mevcut politik sürecin ekonomik ve sosyal istikrarı tehlikeye attığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, sivil toplum kuruluşları olarak bu zor zamanda sağduyu ve serinkanlılıkla Türkiye’nin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaya hazır olduklarının altını çizdi. Hisarcıklıoğlu, “Türkiye bir an önce kavga ve kaos ortamından çıkmalı. Kimsenin, ama kimsenin Türkiye’nin istikbalini karartmaya hakkı yoktur.” ifadesini kullandı.
 
HERKES BİR ADIM GERİ ATSIN
 
Toplantıdan sonra soruları da yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, “eğer uzlaşma isteniyorsa, diyalog isteniyorsa herkes almış olduğu mevcut pozisyondan bir adım geri atmalı. Bunu yapmaya mecburuz” ifadesini kullandı. Hisarcıkıoğlu şöyle devam etti:
 
“Bizim bugün buradaki kitle olarak, ailelerimizle birlikte Türkiye nüfusunun yarısından fazlasını temsil ediyoruz. Biz ülkemizi, her konumuzu tartışabilmeli, ama karşının kaygılarını da dikkate alıyor olmalıyız. Birbirimize ‘öteki’ diye bakmamalıyız. Bunun zararını hepimiz görürüz.”

1057360cookie-check7 kuruluştan taraflara sağduyu çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.