7 Mayıs’ta ‘kolay vatandaşlık’ için yürüyüş

Strangers into Citizens Britanya’daki baskıcı göç politikalarına son verilmesi, oturumu olmayanlara oturum verilmesi ve vatandaşlığa geçişin kolaylaştırılması için ülkede bugüne kadar yapılmış kampanyaların en büyüğü sayılıyor. Kampanya kapsamında organize edilen yürüyüş 7 Mayıs Pazartesi günü saat 11.30’de Victoria Street, SW1P adresindeki Westminster Cathedral Piazza’nın önünde başlayacak ve Trafalgar Square’de son bulacak. Değişik kesimlerden iş çevreleri, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, politikacılar ve göçmenlerin buluşacağı Trafalgar Square’de dev bir konser de düzenlenecek.


KIZIL KEN DE DESTEK VERİYOR


Strangers into Citizens adıyla başlatılan kampanyaya kapsamındaki yürüyüşe destek olan kurum ve kuruluşlar şöyle:


“Londra Büyükşehir Belediye Başkanı nam-ı diğer ‘Kızıl’ Ken Livingstone, TGWU, UNISON gibi sendikalar, Londra Vatandaşları TELCO, Katolik Kilisesi’nin başı Cardinal Cormack Murphy O’Connor ile Britanya Methodist Kilisesi, Milletvekili Jon Cruddas ile bir çok politikacı ile Londra’daki birçok Kürt ve Türk kurumlarının birlikte oluşturduğu Halkların Dayanışması Forumu”


Halkların Dayanışması Forumundan yapılan açıklamada da göçmenlerin sorunlarının çözümü, kampların kapatılması ve oturum hakkı için toplum üyelerinin gösteriye ilgi göstermeleri istendi.


 


 

802230cookie-check7 Mayıs’ta ‘kolay vatandaşlık’ için yürüyüş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.