“72. Koğuş” Londra’ya geliyor

DİVAA Organizasyon tarafından İngiltere’ye taşınan tiyatro, 24 Ocakpazar akşamı saat 19’da Hackney Empire’da sahnelenecek. Avukat Şadiye Arslan Leveness ve Print Galery’nin sponsorluğunda sahnelenecek oyun, Avrupa turnesinin ilk ayağı olarak Londra’da yalnızca bir gece sanatseverlerle buluşacak.

Daha önce bir çok büyük organizasyona imza atan DİVAA, gelecek yılın en büyük sanat olaylarından birine imza attı. Aralarında Türkiye adına 2002 yılında Dünya Güzeli seçilen Azra Akın, ünlü sanatçı, Yavuz Bingöl ve Kerem Alışık’ın da bulunduğu geniş kadrolu oyun İngiltere’de bulunan tiyatro severler tarafından izlenebilecek. Sinemalardan ve televizyon dizilerinden tanıdığımız bir çok ünlü sima da 72.Koğuş oyunun da bir araya geldi.

AVRUPA’DA İLK KEZ

Orhan Kemal’in ölümsüz eseri ”72.Koğuş” seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Gösterime başladığı ilk günden beri kapalı gişe oynayan ve seyirciler tarafından ayakta alkışlanan oyun Avrupa’da yapacağı turnelerin ilk adımında Londra’ya geliyor.

Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından bu sezon sahnelenmeye başlayan 72. Koğuş adlı oyun Türkiye’de büyük ilgi gördü. Başrollerini Yavuz Bingöl, Azra Akın, Kerem Alışık gibi isimlerin paylaştığı Orhan Kemal’in unutulmaz eseri 72. Koğuş, başladığı günden bu yana binlerce kişi tarafından izlendi. Kemal Başar’ın usta yönetiminde sahnelenen oyun duygusal sahneleriyle izleyenleri gözyaşlarına boğuyor.

Orhan Kemal’in 1952’de yazdığı roman, 1987’de Erdoğan Tokatlı tarafından beyazperdeye taşınmış, eserin tiyatro uygulaması, AST, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Şehir Tiyatroları, Mithat Paşa Tiyatrosu gibi topluluklarca 1967 yılından beri sahnelenmiş ve Sadri Alışık Tiyatrosu’ndan önce Sivas Devlet Tiyatrosu tarafından 2007’de yorumlanmıştı.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN:
İsmail Doğuş 07525026146
Savaş Hürman 07790802055
Sinem: 07985540788
Hackney Empire: 291 Mare Street London E8 1EJ

DİVAA Organizasyon, “72.Koguş” adlı tiyatro oyunundaki sanatçı ve teknik ekibin vizelerini alarak Londra yolculuğuna hazır olduklarını açıkladı…

828220cookie-check“72. Koğuş” Londra’ya geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.