78’lilerden yürüyüş

Devrimci 78’liler Federasyonu’ndan yapılan çağrı şöyle:

“Federasyonumuzun, emek demokrasi güçleriyle birlikte 12 yıldır mitinglerle, basın açıklamalarıyla, panellerle, 12 Eylül Utanç Müzesi’yle sürdürdüğü ısrarlı çabaları sonucu darbeciler meşruiyetini kaybetmiştir.

Darbecilerin yargılanması toplumun bütün kesimlerince kabul görmüş ve oluşan kamuoyu baskısı sonucu 12 Eylül darbecilerinin yargılanması için savcılık soruşturma başlatmıştır. Bu soruşturma sonucu hazırlanan iddianame kabul edilmiş, ilk duruşmanın 4 Nisan 2012 çarşamba günü yapılması kararlaştırılmıştır.

Bu başarı, darbecilerin kamu vicdanında yargılanmasını sağlayan emek ve demokrasi güçlerinindir. Bu başarı, 30 yıldır bıkmadan, yılmadan, usanmadan kesintisiz bir şekilde yürütülen kararlı mücadelenin sonucudur.

4 Nisan’da, idam edilen kardeşlerimizin, işkencelerde, ölüm oruçlarında kaybettiğimiz yoldaşlarımızın aileleriyle birlikte, federasyonumuzun önünden adliyeye yürüyeceğiz.

Unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı, vazgeçmeyeceğimizi, haykırmak, taleplerimizi tüm dünyaya duyurmak üzere bütün emek ve demokrasi güçlerini Ankara Adliyesine yapacağımız yürüyüşte yanımızda görmek istiyoruz.

Yıllardır Darbeciler Yargılansın diyerek, önüne koyduğu görevleri sistemli çalışmasıyla bir bir gerçekleştirmiş ve demokrasi güçleriyle paylaşmış olan Federasyonumuz, 4 Nisan sabahı ‘’Darbeciler Yargılansın’’ mücadelesinin başladığı yerden, 12 Eylül mitinglerinin, ‘’12 Eylül Utanç Müzesi’’nin hazırlandığı yerden, Devrimci 78’liler Federasyonu önünden, Zafer Meydan’ından adliyeye yürüyecektir.

Tüm dostlarımızı, emek demokrasi güçlerini 4 Nisan sabahı saat: 08.30 da Ankara’da, Federasyonumuzun önünde buluşmaya davet ediyoruz. “

1333140cookie-check78’lilerden yürüyüş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.