‘8 bin kişiyle CHP’ye dönerim’

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’le son olarak Maslak, Ayazağa ve Huzur mahallelerini Sarıyer’e bağlayan yasa tasarısının komisyondan geçtiği gün biraraya geldim. Ekibiyle birlikte bu hukuksuz tasarının yasalaşmaması için yapılması gerekenleri görüşürken bir yandan da desteğe gelen ziyaretçileri ağırlıyordu. Referandum, Anayasa Mahkemesi’ne itiraz, gerekirse AİHM’e gitmek gibi hukuki yolların dışında bütün ziyaretçilerin Sarıgül’e tek bir tavsiyesi vardı: Büyükşehir’e aday ol, sorun kökten çözülsün.

Mustafa Sarıgül, yaklaşan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olup olmayacağı konusunda hiçbir zaman net bir açıklama yapmamıştı. O gün de aynı tavrını sürdürdü.

Sarıgül, son yıllarda yapılan bütün anketlerde, Başbakan Erdoğan’dan sonra en çok beğenilen ikinci siyasi lider. Sarıgül’ün, CHP seçmeni ve Türkiye Demokrasi Hareketi (TDH) taraftarlarını aşan bir şekilde, İstanbul’da AKP’den rahatsız bütün kesimlerin üzerinde birleştiği tek isim olduğu da ortada.

Kamuoyu bunları konuşurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki gün önce “İstanbul’u geri alacağız” sözleriyle başladığı konuşmasında, Mustafa Sarıgül’e davet niteliğinde açıklamalar yaptı. 20-25 yıldır İstanbul’u aynı anlayışın yönettiğini, bu anlayışın İstanbul’un siluetini geri dönülmez bir biçimde değiştirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, beş yılda İstanbul’u yaşanabilir bir kent hâline getireceklerini iddia etti. Sarıgül’le ilgili olarak da “Partimizin üyesi değil. O yüzden yorum yapmak şık olmaz. Sarıgül partimize gelmek isterse bizim itirazımız olmaz” dedi.

Peki, şimdi ne olacak? “İstanbul’u geri alacağız” iddiasıyla ortaya çıkan Kılıçdaroğlu, AKP’nin karşısına çıkabilecek tek adayın Sarıgül olduğunun farkındadır şüphesiz. Bu açıdan Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Mustafa Sarıgül’ü aday göstermeyi ciddi olarak düşünmeye başladığını söyleyebiliriz.

Sarıgül, CHP liderinin açıklamalarına henüz bir cevap vermedi. (ERTAN ALTAN / Taraf)

DEVAMI TARAF GAZETESİ’NDE…

1366890cookie-check‘8 bin kişiyle CHP’ye dönerim’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.