8 günlük bilanço: 2 ölü, 4 bin 177 yaralı

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve sonrasında Türkiye geneline yayılan eylemlerde polis müdahalesi sonucu oluşan sağlık sorunlarına yönelik tabip odaları ve hekimlerden alınan bilgilere göre hazırlanan rapor açıklandı. Buna göre, 4 Haziran saat 21.00’e kadar elde edilen veriler şöyle:

“* İstanbul: 880 hastanede, 625 gönüllü revirlerde toplam bin 505 yaralı. 12 ağır yaralı, 1 ölü. Yoğun bakım 5, hayati tehlike 2 kişi, 5 kişi ise kör olmuş.

* Ankara: 788 hastanede, 300 gönüllü revirlerde toplam bin 88 yaralı. Ağır yaralı 19, ağır yaralılardan 6 kafa travması, 3 görme kaybı, 1 kişinin durumu kritik.

* İzmir: 800 yaralı, 2 ağır yaralı.

* Antakya: 1 ölü.

* Adana 117 yaralı, 5 ağır yaralı, 5 kafa travması.

* Eskişehir: 300 yaralı, 3 ağır yaralı, 2 yoğun bakım, 1 kafa travması.

* Muğla: 50 yaralı, 1 ağır yaralı, 1 görme kaybı riski.

* Bursa: 2 yaralı.

* Balıkesir: 155 yaralı.

* Kocaeli: 10 yaralı.

* Antalya: 150 yaralı, 1 ağır yaralı, 1 kişi gözünü kaybetmiş.

* 12 ilde daha yaralıların olduğu bildirildi. Rakamlar daha sonra açıklanacak.

* Toplam 4 bin 177 kişi yaralı, 2 kişi yaşamını yitirdi ve 43 kişi ise ağır yaralı.”

AF ÖRGÜTÜ YARALILAR AÇIKLANSIN

Uluslararası Af Örgütü Gezi Direnişi’nin henüz ikinci gününde yaptığı açıklamada hükümetin yaralı sayısını açıklamasını istemişti. Af Örgütü en az beş kişinin protestolar sırasında kafalarından aldıkları yaralar sonucu beyin kanaması geçirdiği ve durumlarının kritik olduğu bilgisine ulaştığını, an az iki kişinin de protestolara katılmalarının sonucu olarak görme yetilerini kaybettiği belirtti.

GAZ KAPSÜLÜ SİLAH GİBİ KULLANILDI

Af Örgütü açıklamasında şöyle denildi:

“Yaralanmaya sebep olan en büyük neden aşırı ve uygunsuz biber gazı kullanımıydı. Biber gazı hiçbir zaman barışçıl göstericilere yönelik ya da insan sağlığı için gerçekten tehlike oluşturduğu kapalı alanlarda kullanılmamalı. Uluslararası Af Örgütü hala polisin kasten göstericilere doğrudan biber gazı tenekesi atarak biber gazı tenekelerini bir silah gibi kullanmasından dolayı endişe duymaktadır.”

1384220cookie-check8 günlük bilanço: 2 ölü, 4 bin 177 yaralı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.