9. Alevi Festivali 25 Mayıs- 23 Haziran arasında

Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Genel Başkanı İsrafil Erbil, BAF’ın 9. Alevi Festivali’nin 25 Mayıs’ta başlayacağını finalinin de, 23 Haziran’da “Her Şey Çok Güzel Olacak” Sloganı ile BAF Orta Bölge Yönetiminde Sheffield’de gerçekleşeceğini söyledi.

Erbil’in açıklaması aynen şöyle:

Değerli Canlar

“Enel Hakk Yolunda Her Şey Çok Güzel Olacak”, düsturuyla gerçekleşecek olan 9. Alevi Festivalinde cümle canlar, Bir Çerağ, Bir Deyiş, Bir Söz, Bir Yol ve Binbir Süreğin kalbi olup, üç can bir cem diyerek, Britanya’nın dört bir meydanında cem olacağız.

Britanya Alevi Federasyonu bu yıl düzenleyeceği 9. Alevi Festivalini “Enel Hakk Yolunda Her Şey Çok Güzel Olacak”, düsturu altında 4 bölgede gerçekleştiriyor.

  • 24 Mayis, 18:00, İngiltere Alevi Kültür Merkezi, Festival Resepsiyonu
  • 2 Haziran 2019, Pazar günü İAKM Cemevi’nin ev sahipliğinde Hackney Downs Parkı
  • 16 Haziran BAF İskoçya Bölge Cemevlerinin ev sahipliğinde Edinburgh’ta,
  • 22-23 Haziran 2019 tarihlerinde ise BAF Orta Bölge Cemevlerinin ev sahipliğinde Sheffield’te gerçekleşecektir. 

BAF ve bağlı cemevlerinin tarafından gelenekselleştirilen ve her onbinlerce insanın katıldığı festivallerimiz, çocukların, yetişkinlerin ve yaşlıların karşılaştığı, kucaklaştığı, eğlendiği, muhabbet ettiği, ürettiği, paylaştığı, yolunu, gönlünü ve aklını birlediği bir kültürel ve sosyal etkinliktir.

Gelenekselleşerek her yıl daha da zenginleşerek ve büyüyerek, adeta bir gökkuşağı rengi gibi çok kültürlü, çok dilli ve çok çeşitli programları bağrında taşıyan Geleneksel 9. Alevi festivalimizle yeniden, “Enel Hakk Yolunda Her Şey Çok Güzel Olacak”, düsturuyla huzurunuza çıkıyor. 

Halk oyunlarının, resim sergilerinin, panellerin, konserlerin, okumaların, tiyatro gösterilerinin, sportif yarışmalarının, çocukların kendi dünyasını kurduğu, lokmaların paylaşıldığı çadırlarımıza, yöre derneklerimizin kendilerini tanıtmalarına ev sahipliği yapan bir sosyal dayanışma meydanına dönüşecektir. 

Festivalimiz Aleviliğin insana, doğaya ve Hakk’a bakışının deyişleriyle, semahıyla, muhabbetiyle anlatımının yanı sıra, aynı zamanda türklerin ve kültürel çeşitliğin kardeşlik bağını anlatacaktır.

“Enel Hakk Yolunda Her Şey Çok Güzel Olacak” diyerek yetmiş iki miletin kardeşlik türkülerini, halkların dilinde söyleyeceğiz.

“Enel Hakk Yolunda Her Şey Çok Güzel Olacak”, niyetimizle Çerağımızı uyandıracağız. 

Can uyaracağız. Aklı aydınlatacağız. Kalpleri ENEL AŞK ile çoşturacağız.

Bu yıl “Enel Hakk Yolunda Her Şey Çok Güzel Olacak”, gerçekleşecek olan 9. Alevi Festivali buluşmalarımızda çok farklı zenginlikte etkinlikler ve sunumlar olacaktır.

Elbette festivalimiz son yıllarda dünya çapında giderek artan, insanlığa yönelik savaş, şiddet, zulüm, vatansızlaştırma, sürgün, açlık, yoksulluk, baskılar, anti demokratik, despotik, hukuk dışı uygulamalara, hortlatılan gericiliğe, diktatörlüklere, sosyal hakların budanmasına, ekonomik ve sosyal krizlerin faturasını halka çıkarmaya çalışan kapitalist ve neo liberal politikalara karşı da türkülerimizi söylemeye ve düşüncelerimizi ifade etmeye devam edeceğiz. AKP-MHP iktidar blokunun dayatmaları sonucu, YSK’nın aldığı İstanbul seçimini yenileme hukuksuzluğunu, yeniden fırsata dönüştürerek, 23 Haziran’da ülkemizin geleceğini tayin edecek “Her Şey Çok Güzel Olacak” çağrısına Britanya’dan destek ve omuz vereceğiz.

Britanya’da göç ve göçmenlikten kaynaklanan sorunlarımıza dair taleplerimizi, çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim ve meslek  haklarında eşit haklara sahip olması, boş zamanlarını sosyal ve kültürel kimlik inşasına destek olacak genç projelerde değerlendirmeleri gerektiğini, sokağın çocuklarımıza ve gençlerimize kurduğu çeteleşme, şiddet, uyuşturucu ve kimliksizleştirme gibi sosyal sorunlarını dile getireceğiz.

Türkülerle kültürel çeşitliliğimizi musahip kılmak, dayanışmacı ve paylaşımcı yaşam kültürünün inşası için, adete bir Rıza Şehri olarak gördüğümüz Alevi Festivali katkı sunacaktır.

Geleneksel Alevi festivali, bu yılda her kültürden insana kapılarını açıyor. Alevi olmanın sadece dünden önceki günden değil, bugün ve yarından sonraki gün olduğunu göstermek istiyoruz. Alevilerin tarihinin sadece acılarla değil, umutlarla, sevgiyle ve türkülerler örüldüğünü göstermek istiyoruz.

En önemili 9. Alevi Festivalinde “Her Şey Çok Güzel Olacak”!

O nedenle 25 Mayıs’ta başlayan festivalimizin finalini, 23 Haziran’da “Her Şey Çok Güzel Olacak” Sloganı ile BAF Orta Bölge Yönetiminde Sheffield’de gerçekleştireceğiz.

Çünkü biz biliyoruz ki; “Enel Hakk Yolunda” gidenlerle “Her Şey Çok Güzel Olacak.”

 

 

2299020cookie-check9. Alevi Festivali 25 Mayıs- 23 Haziran arasında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.