90 yaşındaki gazeteci Yahudi hışmına uğradı

Helen Thomas, 1960 yılında Başkan Kennedy’den bu yana tüm ABD başkanlarını izleyen en eski muhabir olarak biliniyor. Helen, UPI ajansı adına yaptığı görevi sürdürmekteyken, İsrail’in son dönemlerde izlediği politikalara karşı yorumlar yaptığı için doksan yaşında, “nedense” birden bire gözden düştü. Lübnanlı bir Hıristiyan Arap ailenin çocuğu olarak ABD’de dünyaya gelen Helen Thomas’ın Araplığını öne çıkaran Yahudi cemaatleri olduğu gibi, onun sol eğilimli düşüncelerine karşı gelen Yahudi lobileri de görüldü.

Helen Thomas, “dünya gazeteciliğinin” en eski isimlerinden biri olarak tüm gazetecilerin, basın emekçilerinin sahiplenmesi gereken bir ünvana sahip olmakla beraber Amerikan basınında yandaş bulamadı. Helen Thomas’ın, geçtiğimiz Perşembe günü, Detroit kentindeki bir açık oturuma katılıp Amerikalı meslektaşlarınca destek görmediğine üzüldüğünü açıklaması dahi basında yer almadı.

Doksanıncı yaş günü kutlamasına Başkan Obama’nın tek mumlu pastayla katıldığı Helen, şu sözleri yüzünden aforoz edilmişti: “Hollywood, Wall Street, Amerikan Kongresi ve Senatosu, hasılı bütün Amerika Yahudi sermayesinin elindedir.”

1515830cookie-check90 yaşındaki gazeteci Yahudi hışmına uğradı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.